Gebiedsbeschrijving Centraal-Chili

Swipe

Radal – Siete Tazas

45 km van Molino ligt in een diepe Andesvallei het natuurgebied van Radal met de beroemde ‘Siete Tazas’ (zeven kopjes), waar de woeste rivier in de loop der eeuwen een fraaie aaneenschakeling van zeven mooie kommen en watervalletjes in de harde rots heeft uitgeslepen. Onderweg in het dal is uitzicht op verschillende mooie watervallen, waaronder de ‘Salto de la Novia’ (’bruidssluierwaterval’). De vallei is in de lage delen (600-1000 m) dichtbegroeid met ‘mediterraan’ bos dat met het toenemen van de hoogte in bergbos van coihue en cipres overgaat, en eindigt op ongeveer 2000 m hoogte en dan plaatsmaakt voor kaal vulkaangruis van de vulkaan Descabezado.

Toegang en voorzieningen

Buses Hernández rijdt driemaal per week vanuit Curicó en Molino naar Radal (vertrek rond 16.00 uur); van dec.-feb. gaan dagelijks bussen. Vooral in de zomer en in de weekeinden zijn er veel bezoekers en is het gemakkelijk liften.

De ingang van het park is bij Radal; er is hier een mooie camping langs de rivier, een kleine café/kiosk, en een politiepost met slag-boom. Alle bezoekers moeten hier hun paspoort afgeven. 10 km verder (voorbij de watervallen en ‘Siete Tazas’) is het eindpunt van de weg en de parkadministratie. Dit gebied heet ‘Parque Ingles’. Bij de rivier ligt de eenvoudige maar mooi gelegen Hosteria flor de la Canela (B/C), 9491613 (eenvoudige maaltijden; open dec.-mrt.). Informeer bij de CONAF naar paardenverhuur.

Wandelmogelijkheden

In het smalle dal zijn niet zoveel wandelmogelijkheden; vanaf het eindpunt van de weg bij ‘Parque Ingles’ gaat een pad omhoog naar Cerro el Fraile (5 uur op en neer), en kun je het lange bergdal verder inlopen door mooie loofbossen, en na enkele uren kom je dan boven de boomgrens (mooie kampeerplaats aan de rand van het bos). De zomers kunnen hier erg warm en droog zijn; daarom is een bezoek in de herfst of in het voorjaar aan te raden.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Radal – Siete Tazas en Chili