Golden Gate Bridge

Swipe

Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge verbindt de stad San Francisco met de noordelijke steden van Californië. De oranje-rode hangbrug met haar torens van bijna 230 meter hoog in Art Deco stijl is een indrukwekkend bouwwerk en wordt jaarlijks door meer dan 10 miljoen mensen bezocht.

De Golden Gate Bridge is één van de meest bekende herkenningstekens van San Francisco en er wordt gezegd dat het de meest gefotografeerde bruggen ter wereld is. De brug is ongeveer 3 kilometer lang en u kunt er overheen wandelen of rijden met een fiets, van 7 uur in de ochtend tot 7 uur ’s avonds. Wees er wel op bedacht dat de wind er vrij spel heeft en dat u het beste warme kleding mee kunt nemen. Bij het zuidelijke deel vindt u een café en een cadeauwinkel. Er is daar ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een ‘visitors experience’. U krijgt een rondleiding met allerlei informatie over de brug en wordt virtueel op allerlei onmogelijke plekken op en rond de brug gefotografeerd. Dit levert leuke plaatjes op voor na uw reis.

De brug werd opgeleverd in 1937, tot die tijd kon men slechts met boten en ferry’s de overkant van San Francisco Bay bereiken. Er waren al veel plannen om een brug te bouwen, maar deze waren te kostbaar om uit te voeren, tot de ingenieur Joseph Strauss een idee bedacht om een spoorbrug te bouwen voor een meer acceptabel bedrag, namelijk $17 in plaats van minstens $100.

De naam van de brug werd voor het eerst gebruikt in 1917 en werd vanaf 1923 officieel aangenomen. Pas in 1933 begon men met de bouw van Golden Gate Bridge, die al na slechts 4 jaar gereed was. Er werkten duizenden mensen aan de bouw en de uiteindelijke kosten bedroegen $35 miljoen. Op 27 mei werd de brug ingezegend door 18.000 mensen die als eerste over de brug mochten lopen. De dag erna mochten ook gemotoriseerde voertuigen over de Golden Gate Bridge rijden.

Het is best een uitdaging om over de brug te lopen of fietsen. Niet alleen is de totale lengte bijna 3 kilometer, de hoogte van 67 meter boven zeeniveau is ook indrukwekkend, zeker wanneer de brug met harde wind meer dan 8 meter naar links en rechts uitzwaait.

U kunt er ook voor kiezen om de brug met de auto over te steken, maar houdt er dan wel rekening mee dat u tol moet betalen en de uitzichten niet zo goed te zien zijn. Ook is het mogelijk om met de bus te gaan. Er stoppen verschillende bussen aan het begin ervan.

De Golden Gate Bridge begint bij Presidio Park, en kan gemakkelijk worden bereikt met de bus of auto. De leukste manier om naar de brug te gaan is al lopend via het district The Marina of via Baker Beach. U loopt dan een prachtige route door een park.

Vanaf een afstand is de brug goed te zien en te fotograferen, er zijn echter een paar plekken die het beste uitzicht beloven. •, South Vista Point. De meest populaire plek vlak voor de brug aan de kant van San Francisco.

•, North Vista Point. Deze locatie bevindt zich vlak voor de brug aan de kant van Marin County.

•, Land's End. Waar u aan de noordkant van Lincoln Park een prachtig uitzicht heeft.

Baker Beach bij Presidio Park.

•, Conzelman Road. Aan de kant van Marin County, u kunt hier in een inham vlakbij de brug gaan staan.

•, Marine Headlands. Een bijzonder mooi, heuvelachtig schiereiland in Marin County, van waar u zowel uitzicht op de Golden Gate Bridge als de rest van de baai heeft.

9 prachtige bestemmingen in Golden Gate Bridge en San Francisco