Golden Gate Park

Swipe

Golden Gate Park

Het Golden Gate Park strekt zich uit van het district The Haight tot de Pacific Ocean. Het is een enorm park vol tuinen, meren, paden en monumenten. Er worden regelmatig openbare voorstellingen gegeven en evenementen georganiseerd. Meer dan 13 miljoen bezoekers komen jaarlijks naar Golden Gate Park om er te ontspannen of een museum te bezoeken.

Eén van de musea is de geweldig mooie Academy of Sciences, dat een aquarium, een planetarium en een regenwoud van vier verdieping huisvest. Het is één van de grootste musea in de wereld en er zijn veel interactieve faciliteiten. Leuk en leerzaam voor zowel volwassenen als kinderen.

Een museum van heel andere orde, maar daarom niet minder druk bezocht is het The Young Museum. Hier vindt u een uitgebreide collectie kunstwerken en u hebt er een prachtig uitzicht over het hele park vanuit de bijbehorende toren.

Nog een populaire plek in het Golden Gate Park is de Japanese Tea Garden, dat oorspronkelijk werd opgezet voor de 1894 Midwinter International Exposition van 1894. U kunt er genieten van Japanse en Chinese flora en fauna, Aziatisch aandoende paden, bruggetjes en vijvers en vele sculpturen. Er is ook een theehuis, waar u traditionele Japanse thee en koekjes kunt proeven.

9 prachtige bestemmingen in Golden Gate Park en San Francisco