Graciosa

Swipe

Graciosa

Enkele cijfers

• bevolking: 4391 inwoners (2011)
• Aantal steden: 1
• Aantal parochies: 4
• Oppervlakte: 62 km2.
• Maximum breedte: 8,5 km
• Maximum lengte: 12,5 km
• Hoogste punt: Hoogste punt van de caldeira (402 meter)

Hoogtepunten

Het kleine eiland is zoals haar naam al zegt charmant. Het groene landschap wordt verder gekleurd door de tientallen windmolens die door de Nederlanders werden neergezet. Zwarte muurtjes opgebouwd in vulkaansteen zorgen dat de wijnranken voldoende bescherming krijgen om voor lekkere wijn te kunnen zorgen.

Caldeirinha

Deze vulkaanmond bedekt het grootste deel van het zuiden van het eiland. De caldeira is 1600 meter in diameter en 900 meter wijd. De diepte is zo’n 350 meter. Aan de rand van de caldeira krijg je prachtige uitzichten cadeau. Als het weer helder is kan je ook naburige eilanden zien liggen.

Furna do Enxofre

Dit prachtige natuurfenomeen vindt je in het midden van de caldeira in het zuidwesten van het eiland. Een draaitrap brengt je 40 meter diep naar een enorme grot waar zich een 130 meter breed ondergronds meer bevindt. Er wordt aangeraden om dit te bezoeken tussen 11 en 14u.

Pico Timao en Pico do Facho.

Beide bergen zijn 398 en 375 meter hoog en zijn  bedekt met inheemse vegetatie.

Termas do Carapacho

De thermische baden vlakbij de Caldeira bestaan al sinds 1750 en doen nog steeds dienst om klachten als reuma en andere aandoeningen te behandelen. Het natuurlijk warme water van zo’n 36-40 graden Celsius komt uit een waterader in de bodem.

Santa Cruze da Graciosa

De enige grotere stad van het eiland is uitgeroepen tot een beschermd gebied. De stad herbergt het grootste deel van de bevolking. Flaneer door de gezellige straten en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de kerk van Sint Matheus, de kerk van Santa Cruz en het Graciosa museum.

Sport en ontspanning

Op het eiland kun je jagen op konijnen en kwartels terwijl de waterliefhebber zich kan uitleven met zwemmen in zee of in één van de vele natuurlijke zwembaden. Roeien, zeilen, windsurfen en waterskiën zijn ook zaken die perfect mogelijk zijn in de vele baaien. Ook duikers zullen het heldere water en de rijke onderwaterwereld waarderen. Zoals op alle eilanden heb je tal van bewegwijzerde wandelingen die perfect zijn om het eiland te verkennen.

8 prachtige bestemmingen in Graciosa en Azoren