Grant Park

Swipe

Grant Park

Grant Park is een schitterend groen en groot park, waar jaarlijks enkele van de grootste festivals en evenementen worden gevierd, zoals het Grant Park Music Festival en de Taste of Chicago. Ook is hier de start en finish van de jaarlijkse Chicago Marathon.

Grant Park is al vele malen het toneel van belangrijke openbare bijeenkomsten, zoals een mis die in 1979 werd gehouden door Paus Johannes Paul II en ook de overwinnaars toespraak van de President Obama vond hier plaats in 2008.

Midden in het park staat de Clarence Buckingham Memorial Fountain, één van de grootste fonteinen ter wereld. De fontein biedt een fantastische, kleurrijke watershow van april tot oktober.

Een andere rustgevende plek in het park is Congress Plaza, waar u kunt genieten van schitterend aangelegde tuinen, fonteinen en sculpturen.

Ook kunt u in Grant Park een aantal van de meest populaire musea bezoeken. Zo is er het Art Institute of Chicago, met een indrukwekkende permanente collectie kunst van (post) impressionisten. Er zijn daarnaast een behoorlijk aantal werken van oude meesters te bewonderen en kunstwerken uit de gehele wereld.

Verder vindt u hier de Museum Campus, met onder andere het Field Museum of Natural History. Dit is één van de grootste musea ter wereld op het gebied van wetenschap, natuur en cultuur. U ziet er onder andere het grootste opgegraven skelet van een T-Rex en meer dan 20 miljoen voorwerpen van mummies tot beschermde planten en dieren. Vlak ernaast ligt het Shedd Aquarium, het grootste aquarium in de wereld met wel 8000 zeedieren. Tot slot kunt u een bezoek brengen aan het Adler Planetarium, waar u een geprojecteerde sterrenhemel ziet en van alles kunt leren over het heelal.

In de noordoost hoek van Grant Park is het Daley Bicentennial Plaza. Hier vindt u tennisbanen, schaaktafels, fitness apparaten, een mooie tuin en in de winter een ijsbaan. Voor nog meer sport gaat u naar Hutschinson Field, waar u kunt baseballen en softballen. En voor een lange wandeling of fietstocht kunt u hier beginnen aan de Chicago Lakefront Trail. Het 18 kilometer lange pad loopt door Lincoln Park, Grant Park, Burnham Park en Jackson Park.

Door middel van twee bruggen, BP Pedestrian Bridge en Nichols Bridgeway, kunt u gemakkelijk naar het Millennium Park lopen.

Locatie: 337 E. Randolph Street, Chicago. Openingstijden: 06.00-23.00 uur

Route 66

De befaamde ‘Route 66’ is nog steeds één van de meest aantrekkelijke manieren om naar het westelijk deel van Amerika te komen. De route, die door velen als een droomreis wordt gezien, begint in Chicago bij Grant Park op de hoek van Adams Street en Michigan Street. Een stukje historie, midden in de stad.

10 prachtige bestemmingen in Grant Park en Chicago