Graubünden

Swipe

Davos

De weg van Klosters komt via de Wolfgangpas (1631 m) en de Davoser See (een natuurlijk stuwmeer) in Davos (1563 m) uit. Davos is het grootste toeristische kuuroord en wintersportgebied van Zwitserland. Het bestaat uit Davos-Platz en Davos-Dorf en enige omliggende dorpjes. Er is een uitgebreid net van kabelbanen en skiliften. In de onmiddellijke omgeving zijn ruim veertig kabelbanen.

Hoogste toppen zijn de Weissfluhjoch (2663 m) en de Weissfluhgipfel (2844 m). Andere bergen rondom Davos zijn de Rinerhorn (2053 m), de Jakobshorn (2590 m) en de Pischahorn (2979 m), die allen skifaciliteiten tot op grote hoogte hebben. Verder zijn er allerlei ontspanningsmogelijkheden, zoals een golfbaan met achttien holes, rijscholen en gemarkeerde wandelwegen met een totale lengte van meer dan 300 km in een prachtige omgeving.

Sanatoria

Davos is sinds de stichting van het eerste sanatorium in 1867 een belangrijk herstellingsoord voor mensen die aan longziekten lijden: onder meer het Nederlandse astmacentrum heeft er een afdeling.

Bezienswaardigheden

Er zijn in Davos enige bezienswaardigheden. In Davos-Dorf staat de laatgotische zaalkerk St. Theodor uit 1514 en een Heimatmuseum in een 17de-eeuws proveniershuis. In Davos-Platz kan men de laatgotische St. Johannkerk bezoeken, die drie schepen en een zware toren heeft. Het raadhuis uit 1564 heeft een uitzonderlijk mooie raadzaal, de Grosse Stube.

Musea

In Davos bevindt zich het enige mijnbouwmuseum van Zwitserland. Het Kirchner Museum houdt de herinnering levend aan de expressionistische schilder Ernst Ludwig Kirchner, die van 1923 tot 1938 in Davos woonde.

VERVOER DAVOS

Auto: U kunt vanaf Susch het dal in zuidelijke richting naar St. Moritz en andere plaatsen volgen, maar eerst het aan de oostzijde van de Inn gelegen Zwitserse Nationale Park bezoeken (afslag bij Zernez).

Bus: Verbindingen met Susch (over de Flüela pas), Dürrboden, Clavadel, Sertig Dörfli en Schatzalp (zie ook onder Klosters).

Trein: Er zijn treinstations in Davos-Platz en Davos-Dorf. Verbindingen met Frauenkirch, Disentis, llanz, Reichenau, Flisur, Chur, Sankt Moritz en Pontresina (zie ook onder Klosters).

Omgeving Davos

In het enige kilometers ten zuiden van Davos-Platz gelegen Frauenkirch is in de westelijke muur van de kerk een lawinebreker ingebouwd.

Flüelapas

Vanaf Davos kan men in oostelijke richting naar het Engadin oversteken via het wilde berggebied van de Flüelapas (2383 m). Bij het hospitium op de top liggen twee kleine meertjes. Aan de zuidkant van de weg verheft zich de 3147 m hoge Schwarzhorn.

Val Suasca

Voorbij de top daalt de weg naar het dal van de rivier de Suasca, de Val Suasca. De rivier mondt bij het mooi gelegen dorp Susch, met woontorens en ruïnes, in de Inn uit. Aan de noordkant van het dal rijst de machtige wand van de Piz Linard tot 3411 m hoogte.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Davos en Zwitserland