Graubünden

Swipe

De Rheinschlucht

De Rheinschlucht (de Rijnkloof of Ruin aulta) is een nauw dal gelegen tussen llanz en Reichenau. Het werd na de ijstijd gevormd, toen de Vorderrhein zich een weg baande door een puinmassa van tientallen miljoenen kubieke meters. Deze witgrijze puinmassa heeft een lengte van 15 km en is vanuit de kloof zichtbaar als naakte rotsen van honderden meters hoogte.

Op de plek waar de 60 km lange Hinterrhein (die ontspringt op de 2200 m hoog gelegen Paradiesgletsjer van de Rheinwaldhorn) zich verenigt met de Vorderrhein, wordt het Rijndal breder. Tot Chur loopt de rivier evenwijdig met de bergketens. Tussen Chur en Sargans breekt zij door het gebergte en stroomt zij vervolgens naar het Bodenmeer. Daar komt de rivier tot rust en bezinkt het meegevoerde materiaal, zoals zand en stenen.

INFORMATIE RIVERRAFTING. Vanuit llanz organiseert men riverrafttochten en hydrospeed door de kloof. Informatie bij het toeristeninformatiekantoor llanz.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De Rheinschlucht en Zwitserland