Graubünden

Swipe

Flims

Het dorp Flims (Reto-Romaans: Flem) ligt op een hoogte van 1102 m, aan de voet van de Flimserstein (Crap da Flem), een massief dat beschutting biedt tegen de noordelijke winden. Het is thans een belangrijk toeristisch winter en zomeroord, met talrijke mogelijkheden voor skiën en wandelen. U kunt onder meer via Conn naar de Rheinschlucht wandelen.

Dorf en Waldhaus

Flims bestaat uit twee delen: Flims-Dorf en het 50 m hoger gelegen Flims-Waldhaus. Het laatste heeft een verbinding met de op 1000 m hoogte gelegen blauwgroene Caumasee, die door ondergrondse warmwaterbronnen wordt verwarmd (18 tot 24 °C). U kunt hier zomers heerlijk zwemmen.

Bezienswaardigheden

Dit zijn de kerk uit 1512 en het bij de bergwand gelegen Schlössli uit 1682, met een toren en een mooi interieur. Het wordt thans gebruikt als gemeentehuis. Ook kunt u de ruïne Belmont bezichtigen.

Skipisten

Rondom Flims liggen skipisten met een totale lengte van 220 km; het is het grootste skigebied van Graubünden. Vanaf Flims-Dorf leidt een kabelbaan naar de Cassons Grat (2675 m). Er zijn tussenstations in Foppa (1420 m) en Naraus (1843 m).

Verbindingen

Auto: vanuit Chur (N3/N13) neemt u de afslag Reichenau, daarna de borden Flims volgen.

Bus naar Chur, llanz, Murschetg (kabelbaan naar Crap Masegn, 2477 m), Laax, Falera, Fidaz en Bargis.

Kabelbaan naar Flims-Foppa (half juni-okt.); Foppa-Naraus (half juni-okt.); Naraus-Cassons Grat (eind juni-okt.). De kabelbanen zijn ook tijdens het wintersportseizoen in bedrijf.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Flims en Zwitserland