Graubünden

Swipe

Het Schanfiggdal

Een bochtige en steile weg gaat van Chur door het Schanfiggdal langs de rivier de Plessur naar het op ca. 1750 m gelegen Arosa.

De vaak steile weg door het dal biedt veel uitzichten en passeert dorpjes als Maladers, Castiel (vanwaar u naar het bergdorpje Luen kunt reizen, waar een 14de-eeuwse kerk met wandschilderingen staat), St. Peter, Peist en Langwies. In Langwies gaat de trein over een 287 m lang en 62 m hoog viaduct. Het staat bekend als de eerste brug van gewapend beton van de wereld. In het dorp kunt u een laatgotische kerk bezichtigen. In veel van de dorpjes hebben zich in het verleden Walliser kolonisten gevestigd. Dit geldt ook voor de bekende vakantieplaats Arosa, een van de belangrijkste en elegantste wintersportplaatsen van Zwitserland.

Arosa

Arosa heeft zich genesteld op de beschutte en zonnig gelegen zuidelijke en zuidoostelijke hellingen van het hogere deel van het romantische Schanfiggdal. Toen men in 1883 ontdekte dat het klimaat hier heel geschikt was voor de genezing van longziekten, begon men in het toenmalige gehucht Arosa (50 inwoners) onmiddellijk met de bouw van hotels. De aanleg van de spoorlijn Chur-Arosa (Rhaetische Bahn) in het begin van de 20ste eeuw leidde eveneens tot een snelle ontwikkeling van het dorp als wintersportplaats. Het dorp strekt zich uit van InnerArosa aan de westkant tot Maran en Pratschli in het oosten, met tussen beide gebieden twee meren, beboste hellingen en het eigenlijke centrum Ausser-Arosa. Hier bevindt zich het treinstation en het eindpunt van de spoorlijn uit Chur. Arosa wordt zowel in de zomermaanden (wandelen) als in de wintermaanden (wintersport) veel bezocht.

Wandelgebied

Arosa is het centrum van een aantrekkelijk wandelgebied met ongeveer 150 km aan wandelpaden. Zweefbanen gaan naar de toppen in de omgeving, met als hoogste de Weisshorn (2653 m). Vanaf deze bergtop heeft u een groots uitzicht over de nabije bergen en de ver verwijderde zuidelijke toppen van de Piz d'Err (3378 m), Piz Kesch (3418 m) en de Piz Linard (3411 m). In het gebied rondom de Weisshorn kunt u prachtige wandelingen maken. Een gondelbaan gaat naar de Hornli op 2512 m hoogte. Voorbij InnerArosa kunt u in een Walliser huis het Heimatmuseum Schanfigg vinden.

INFORMATIE HEIMATMUSEUM. Geopend: jan.-mrt. di. en vr. 14.30-16.30, eind juni-sept. ma., wo. en vr. 14.30-16.30 uur.

Iets verder staat de Bergkirchlikerk uit 1492. De hoekige kerk heeft fraaie schilderingen op het plafond.

Verbindingen SCHANFIGGDAL

Bus: De bus van Chur naar Arosa stopt in alle in de tekst genoemde dorpen.

Trein: De trein van Chur naar Arosa stopt in Langwies.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het Schanfiggdal en Zwitserland