Graubünden

Swipe

Laax

Laax (1120 m) is sinds de ontsluiting van de Crap Sogn Gion (2228 m) en de Crap Masegn (2477 m) een belangrijk wintersportgebied geworden. Vanaf de Crap Masegn kunt u per kabelbaan naar de Vorabgletsjer (2900 m) reizen, een nieuw ontsloten zomerskigebied. De pistes staan 's winters in verbinding met die van Flims. In de zomer kunt u hier ook paardrijden, wildwatervaren door de Rheinschlucht of zwemmen in de Laaxersee.

Bezienswaardigheden

In Laax zijn dit de St. Othmar en Galluskerk, een barokke zaalkerk uit 1678, en het plaatselijke museum in een oude boerderij.

Falera

Vanuit Laax kunt u Falera bezoeken. In dit bergdorp staat de bezienswaardige San Rumetgkerk. In de directe omgeving van de kerk staat een aantal langwerpige stenen die in de prehistorie als grafzuilen dienden. Deze menhirs wijzen op een vroege bewoning van dit gebied.

Een kabelbaan gaat van Falera naar Curnius. Vanaf hier kunt u naar Laax, Murschetg of de Grap Sogn Gion wandelen.

Verbindingen

Bus naar Murschetg, Flims, Chur, llanz, Sagogn en Falera (2 km).

Kabelbaan: in het dorpje Murschetg (ten oosten van Laax) kunt u het dalstation vinden naar de Crap Sogn Gion, de Crap Masegn en de Vorabgletsjer.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Laax en Zwitserland