Graubünden

Swipe

Reichenau

Op een afstand van 9 km ten westen van Chur ligt Reichenau, gelegen op de route van Chur naar Andermatt. Er staat het neoclassicistische kasteel Reichenau, met delen uit de 17de en 19de eeuw. De Franse koning Louis Philippe (18301848), die de bijnaam 'burgerkoning' had, verbleef er tijdens de Franse Revolutie in de jaren 17931794 Hij werkte toen als leraar. Het kasteel kan niet bezichtigd worden. Ten oosten van Reichenau spreekt men van de rivier de Vorderrhein en ten westen van het plaatsje spreekt men van de Hinterrhein.

Verbindingen

Auto: u kunt langs twee routes van Reichenau naar llanz rijden. Voor de eerste route volgt u ten zuiden van de Vorderrhein bij Bonaduz de weg via Versam, die eerst door bossen en vervolgens door tunnels en galerijen voert. U heeft uitzicht op de Rheinschlucht (waar de rivier langs steile wanden kronkelt) en de meer dan 3000 m hoge toppen achter Flims. Voor de tweede route volgt u ten noorden van de rivier bij Reichenau de weg naar Flims, waarna u via Laax bij llanz uitkomt. Bus naar Tamins, Flims en Bargis. Trein: halteplaats aan de spoorlijn ChurAndermatt.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Reichenau en Zwitserland