Guatemala Ciudad

Swipe

Musea in zone 13

Deze zone ligt in het zuidelijke gedeelte van de stad en hier bevinden zich het vliegveld La Aurora en een park met dezelfde naam. Je kunt hier met bus 63 komen.

De ingang van het Parque Zoológico La Aurora vind je aan de Boulevard Liberación waar een gigantisch beeld staat van Tecún Umán. Deze leider van de Quichés en nationale held van Guatemala sneuvelde in een tweegevecht met de Spaanse veroveraar Pedro de Alvarado. De noordelijke rand van het park wordt gevormd door overblijfselen van een koloniaal aquaduct dat enkele kilometers lang was en La culebra (de slang) wordt genoemd.

Bij de ingang van het park links is de Zoo (dierentuin) met jaguars, apen, krokodillen en vele andere dieren. In een nieuw gedeelte wordt de fauna van de Petén-regio getoond, waaronder coati’s (neusberen), tepezcuintles (Guinese biggetjes), wasbeertjes en fazanten. De dierentuin is geopend van di. t/m zo. van 9.00-17.00 uur. De entree bedraagt Q10.

Volg de 7 Avenida in zuidelijke richting en steek de 6 Calle over, hier vind je het Museo Nacional de Historia Natural, dat een grote collectie opgezette vogels heeft waaronder diverse roofvogels, uilen en de zeldzame quetzal, Guatemala’s nationale symbool. Er zijn ook opgezette jaguars en reptielen in diorama’s, die de natuurlijke omgeving van de dieren laten zien. Er is tevens een kleine collectie fossielen. Je zou dit museum kunnen overslaan, omdat de collectie niet echt de moeite waard is. Adres: 7a Avenida 6-81, zone 13. Geopend: di. t/m vr. van 9.00-16.00 uur. Vanaf de 6 Avenida in het Centro Cívico kun je bus 83, 85 of 100 richting de onderstaande musea nemen.

Loop de 7 Avenida terug tot de 6 Calle, tussen de 5 en 6 Calle bevindt zich het Museo Nacional de Arqueología y Etnología dat een uitgebreide collectie precolumbiaanse kunst uit de preklassieke, klassieke en postklassieke tijd bevat. De elf zalen zijn dan ook chronologisch ingericht. Slechts een deel van de collectie wordt tentoongesteld. Er zijn vele stèles met afbeeldingen van heersers te zien evenals schaalmodellen van archeologische plaatsen zoals Tikal, beeldhouwwerken, prachtige stenen maskers, wierookvaten, kleine beeldjes en vele andere voorwerpen. Op de binnenplaats staan stèles en altaren, waarbij die uit Piedras Negras tot de topstukken behoren vanwege de bijzonder fijne bewerking. Er is ook een zaal met objecten van jade zoals maskers en sieraden; tevens worden de verschillende stadia van jadebewerking getoond: ruw bewerken, zagen, slijpen, doorboren en polijsten. In de laatste zalen worden inheemse klederdrachten tentoongesteld en diverse gebruiksvoorwerpen. Er is een vitrine waarin de Baile del Venado (zie Fiestadansen) uitgebeeld wordt. In een leuk winkeltje links van de kassa kun je ansichtkaarten, boeken, sieraden etc. kopen. Adres: Edificio 5 La Aurora, 5 en 6 Calles, zone 13. Geopend: di. t/m vr. van 9.00-16.00 uur. Op za. en zo. van 9.00 - 12.00/13.30 - 16.00 uur. De entree bedraagt Q30.

Hiertegenover ligt het Museo Nacional de Arte Moderno dat een vaste collectie heeft van kunst vanaf 1800 tot heden, waaronder mooie, traditionele aquarellen van Alfredo Galvez Suarez. Verder zijn alle stromingen in de kunst min of meer vertegenwoordigd. Ook is er een grote ruimte voor tijdelijke exposities. Adres: Edificio 6 La Aurora, zone 13. Geopend: di. t/m vr. van 9.00-16.00 uur, za. en zo. van 9.00-12.00/13.30-16.00 uur. De entree bedraagt Q10.

Als je de 6 Calle in oostelijke richting volgt, kom je bij de Mercado Nacional de Artesanía (ambachtelijke markt), een verzameling stalletjes met ambachtelijke producten die vooral afgestemd zijn op de toeristen. Er zijn dus minder authentieke artikelen en de prijzen liggen hoger dan op de Mercado Central. Deze markt wordt dan ook niet zo veel bezocht. Geopend: ma. t/m za. van 9.30-18.00 uur en zo. van 9.30-14.00 uur.

Rondreizen

Groepsrondreis Guatemala

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Guatemala ontdek je de prachtige, ongerepte natuur, de kleurrijke inwoners en de oude koloniale gebouwen. We brengen...

v.a. 2129.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Musea in zone 13 en Guatemala