Halifax

Swipe

Halifax Airport

Het internationale vliegveld van hoofdstad Halifax van de Canadese provincie Nova Scotia mag niet ongenoemd blijven. Het behoort tot de beste van de Amerikaanse continenten. Vliegtuigpassagiers roepen het zelfs regelmatig uit tot de beste luchthaven van de wereld in de categorie minder dan vijf miljoen reizigers per jaar. Ook is het diverse malen verkozen tot ’s ?werelds beste vliegveld voor binnenlandse vluchten. Het ligt ten noorden van de stad aan snelweg Highway 102, op circa dertig kilometer van Halifax.

Overigens heet deze luchthaven voluit Halifax Robert L. Stanfield International Airport. Een naam die er aan het eind van het eerste decennium van de 21ste eeuw aan is gegeven door de eigenaar, de nationale Canadese overheid. Daarmee werd een trend voortgezet om de vliegvelden in Canada namen van personen te geven. Robert Stanfield was van 1956 tot 1967 premier van de provincie Nova Scotia en vervolgens tot 1976 leider van de oppositie in het federale parlement van Canada. Hij was een populaire premier die zich onder andere inzette voor het onderwijs.

Aviation Museum

Op het luchthaventerrein bevindt zich ook het Atlantic Canada Aviation Museum. Dat heeft vliegtuigen, motoren, wapentuig en exposities over burger- en militaire luchtvaart in de Atlantische provincies. Het is open van half mei tot half oktober. 

10 prachtige bestemmingen in Halifax Airport en Oost-Canada