Haut-Limousin

Swipe

Rochechouart

De Meteoriet. Rochechouart betekend de `gevallen rots' en slaat op een meteoriet die hier zo'n 160 miljoen jaar geleden insloeg. De krater heeft een diameter van 20 km en is enig in zijn soort. De inslag was zo sterk dat de meteoriet van een vaste vorm in gasvorm overging. De kleine metalen deeltjes vielen terug op de aarde en werden door wetenschappers gevonden. Geleerden uit vele landen bezoeken de krater. De inslagplaats ligt niet ver verwijdert van het kasteel van Rochechouart.

Kasteel van Rochechouart

Het kasteel van Rochechouart ziet uit op de samenvloeiing van de rivieren de Vayres en de Graine. Alleen de hoofdtoren stamt nog uit de 13de eeuw, de andere delen werden in de 15de eeuw gebouwd. Als u het voorplein betreedt dan valt uw oog onmiddellijk op de galerijen met hun spiraalvormige pilaren. Hier vindt u de ingang van het Departementale Museum voor Hedendaagse Kunst. De naam van het museum dekt niet helemaal de lading, want het bevat tevens een zaal voor prehistorische en Gallo-Romeinse overblijfselen. Bijzonder zijn de 16de-eeuwse muurschilderingen van een jachtscène en de twaalf werken van Hercules. K

asteel van Rochechouart en het Musée Departemental d'Art contemporain geopend: juli-sept. wo.-ma. 10-12.30 u. en 13.30-18 u.; april-juni en okt.-dec. wo.-zo. en feestd. 14-18 u.

Mocht u over voldoende tijd beschikken, dan kunt u een wandeling door het dorp Rochechouart maken. Het centrum heeft deels haar middeleeuwse karakter behouden; opvallend is de spiraalvormige klokketoren van de kerk.

10 prachtige bestemmingen in Rochechouart en Dordogne en Lot