Heraklion (Iraklio voor de Grieken)

Swipe

Kreta

Archeologisch Museum Heraklion

Het Archeologisch museum van Heraklion bevindt zich aan de Platia Eleftherias (Vrijheidsplein). Dit museum is een van de belangrijkste archeologische musea van Griekenland. Het is ook de enige plek ter wereld waar de Minoïsche kunstschatten uit de paleizen van Knossos, Phestos, Malia en Zakros zijn tentoongesteld.

Historisch en Volkenkundig Museum Heraklion

In het Historisch en Volkenkundig museum (Hoek Odos Mitsotaki/Odos Venizelou) zijn naast kunstwerken, beelden, uniformen en iconen ook reconstructies van traditionele Kretenzische huiskamers te zien en de werkkamer van de in Heraklion geboren schrijver Nikos Kazantzakis.

Natuurhistorisch Museum Heraklion

Het Natuurhistorisch Museum (Odos Venizelou) biedt een permanente tentoonstelling over de unieke natuur door de eeuwen heen op Kreta.

Museum van de Slag om Kreta Heraklion

Op de Hoek Odos Beaufort en Chatzidakis in Heraklion ligt het Museum van de Slag om Kreta. Dit museum is geheel gewijd aan het heldhaftige verzet van de Kretenzers tegen de luchtaanval van de Duitsers in 1941.

Foto Onze Kreta expert
Onze Kreta expert

AUTEUR MACHTELD LEISTRA

Met een classicus als vader was het duidelijk waar het gezin elk jaar op vakantie ging. In haar jeugd heeft journalist/ schrijfster Machteld Leistra (1968) dan ook elke oude steen in Griekenland mogen bewonderen. Later bleef Griekenland haar favoriete vakantiebestemming en ze woonde enkele jaren op Kreta. Over haar Kretenzische belevenissen schreef ze columns in Griekenland Magazine en voor o.a. de Wereld Omroep. Ook verscheen er een reisgids over de Griekse Eilanden van haar hand.

Hotel Dedalos

Hotel Dedalos is een heerlijk adres voor een fijne vakantie op Kreta. Het hotel heeft een moderne inrichting met een authentieke Griekse...

v.a. 404.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kreta