Heraklion (Iraklio voor de Grieken)

Swipe

Oude muren

Zo op het eerste oog is Heraklion een drukke, van uitlaatgassen vergeven, architectonisch lelijke stad, maar wie wat verder kijkt dan zijn neus lang is, voelt zich al gauw thuis in het gezellige stadse gewoel van de hoofdstad van Kreta. Er zijn veel winkels, terrassen, eet- en uitgaansgelegen en culturele evenementen. Iedere zomer is er een kunst- en cultuurfestival met muziek, theater en dans.

Venetiaans fort

Blikvanger van de stad is de haven met het grote Venetiaanse fort op het uiterste puntje van de pier. Van hieruit zijn ook de mooie stadswallen te zien met de torens en poorten die om de gehele binnenstad lopen. Via het Andreas Bastion ten westen van de haven aan het einde van de Odos Venizelou die bij de haven begint, kunt u de stadswallen op voor een wandeling over de oude muren. Op het Martinengo Bastion in het zuidelijkste puntje van de stad ligt het graf van de schrijver Nikos Kazentzakis. Vlakbij de haven ligt het arsenaal met de ronde bogen.

Kloppende hart

In de binnenstad van Heraklion vormt het Platia Eleftheriou Venizilos met de Venetiaanse Morosini fontein en de St.--Markbasiliek aan de overkant het kloppende hart van de stad. Hier pakken de inwoners van de stad een terrasje, spreken ze af met vrienden of maken ze hun avondwandeling. Achter het plein zijn autovrije winkelstraten waar alle moderne winkelketens zijn vertegenwoordigd. Aan het plein begint ook de Odos 1866 met zijn overdekte markt die wel iets weg heeft van een oosterse bazaar.

Bisschop van Kreta

Als u vanaf de haven van Heraklion naar het plein loopt, volgt u de Odos 25 Avgoustou waaraan veel banken, reisbureaus, consulaten en winkeltjes gevestigd zijn. Vlak voor het Platia Kalergon naar rechts is de Sint Titokerk te vinden, een kerk die genoemd is naar de eerste bisschop van Kreta, de Romein Titus. In dezelfde straat staat iets verder de Venetiaanse loggia. Aan de andere kant van de Odos 25 Avgoustou ligt het El Greco park waarin een borstbeeld van de beroemde schilder is te bewonderen.

Villa Malia

Het is vakantie! En die kun je heerlijk vieren in Sunweb Villages Villa Malia. Zodra je binnenwandelt, ga je in de relaxstand...

v.a. 329.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Oude muren en Kreta