Herzegovina

Swipe

Herzegovina

Geen streek in het land heeft zo’n grote dichtheid aan bezienswaardigheden als Herzegovina. Mostar met zijn oude brug is wereldberoemd, maar ook Pocitelj en de tekija van Blagaj zijn cultuurhistorische monumenten met ongekende uitstraling. De streek heeft een ander klimaat en ook een andere mentaliteit dan Bosnië. De mediterrane sfeer is het sterkst aanwezig in de middeleeuwse stad Trebinje in het meest zuidelijke puntje van Herzegovina.

De ruïne van de Illyrische stad Daorson bij Stolac stamt uit de vierde eeuw voor Christus. Nog veel ouder zijn de neolithische rotstekeningen die in een grot bij de bron van de Buna zijn gevonden. Overal in Herzegovina zijn overblijfselen uit lang vervlogen tijden: bij Capljina is een Romeinse villa rustica, bij Radimlje de grootste vindplaats van stecci en bij wijze van spreken op elke heuveltop staat wel een ruïne van een middeleeuwse burcht. Meerdere orthodoxe en katholieke kloosters zijn een bezoek waard.

En dan zijn er nog de natuurlijke schatten. De Neretva geeft de inwoners van haar stroomgebied vruchtbare aarde voor de productie van noten, tabak, groenten, fruit en niet te vergeten: wijn. De wijnroute leidt u langs verschillende wijngaarden en proeverijen. De rivier zelf is ook een toeristische attractie van betekenis. Raften, kanoën, kajakken, zwemmen, wandelen en vissen, het kan allemaal in, aan, langs en op de turkooizen rivier. De kilometers diepe grot Vjetrenica, waaruit een ijskoude wind waait, is het spectaculairste karstverschijnsel van het land.

Adembenemende wandelingen of tochten met de mountainbike kunt u maken in de bergen Velež, Blindinje en Orjen op de grens met Montenegro. Minder onherbergzaam, maar zeker zo mooi, zijn de heuvels van Crni vrh bij Prozor. Daar liggen dorpjes waar eeuwenoude tradities nog in stand zijn gebleven. Vogels kijken kan in Hutovo Blato, een uitgestrekt moerasgebied, niet ver van Capljina. En alsof dat alles nog niet genoeg is, heeft de streek ook nog een badplaats: Neum ligt precies in de corridor die Herzegovina met de zee verbindt.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

Familiereizen

Familiereis Balkan

Dit is een afwisselende reis door drie verschillende landen; Kroatië, Montenegro en Bosnië en Herzegovina. Verbaas je over de mogelijkheden van de...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Herzegovina en Bosnië en Herzegovina