Het oosten

Swipe

Gran Canaria

Ten zuiden van Las Palmas voert de GC-1 langs een kale kust, door een troosteloos landschap van industrieterreinen en verlaten landbouwvelden. Maar wist je dat een paar kilometer verderop in het binnenland een paar van de leukste, mooiste en indrukwekkendste bezienswaardigheden van Gran Canariahet liggen te wachten?

Neem bijvoorbeeld de prachtvallei Barranco de Guayadeque, met een lengte van twintig kilometer een van de imposantste ravijnen van Gran Canaria. Deze barranco maakt deel uit van een beschermd natuurgebied, een van de vijf natuurmonumenten in deze regio. Wat deze streken bindt is de grote biodiversiteit (representatief voor al wat groeit en bloeit op de Canarische Eilanden), de opmerkelijke geologische elementen en het culturele belang. In het Guanchen-tijdperk was dit het vruchtbaarste en dichtstbevolkte deel van het eiland, waarvan diverse archeologische vindplaatsen getuigen.

Verder heeft het oosten van Gran Canaria een paar goede windsurflocaties en de mooiste duikstekken van het eiland.

Foto Rother wandelgids Gran Canaria
Rother wandelgids Gran Canaria

AUTEUR IZABELLA GAWIN

€17,95

In de Rother wandelgids Gran Canaria vindt u de mooiste wandelingen op dit populaire Canarische Eiland. Ontdek de schoonheid van Gran Canaria en maak een wandeltocht naar de Pico de las Nieves voor een verbluffend uitzicht. Alle dagwandelingen hebben betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en hoogteprofielen, voor een fantastische wandelvakantie op Gran Canaria. Verschillende wandelingen zijn ook geschikt voor kinderen en beginners. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria