Het oosten

Swipe

Gran Canaria

Het stadje Ingenio ontstond in de 16e eeuw rond een suikerraffinaderij (ingenio is een oud woord voor suikermolen). Bij de rotonde aan de oostzijde van de stad herinnert een oude suikerrietpers aan de tijd van de suikerhandel. Tegenwoordig leven de inwoners vooral van de verbouw van tomaten en andere landbouwproducten. Rondom de stad loopt een uitgebreid netwerk van kanalen, kanaaltjes en watermolens om de landbouwgronden van vocht te kunnen voorzien. Het beheer ervan gebeurt nog net zoals een paar eeuwen geleden.

Ingenio (26.000 inwoners) heeft een weids centraal plein, Plaza de la Candelaria, met fonteinen en een door een witte koepel be-kroonde kerk, de Nuestra Señora de la Candelaria (1901). Het aantrekkelijkste deel van de stad ligt ten noorden van deze kerk, een wijk met smalle straatjes en het mooie Nestorpark waar een oude watermolen in ere wordt gehouden.

Canarisch handwerk

Hoewel in Ingenio verder niet veel te beleven valt is een stop hier wel de moeite waard voor wie op zoek is naar keramiek, manden van palmbladeren of linnen tafelkleden met Canarisch open borduurwerk. De artesanías van Ingenio zijn hiervoor de aangewezen locaties en zelfs de beste van het eiland. Hier worden ook de kostuums voor folkloristische groepen van Gran Canaria vervaardigd. Je kunt er van alles kopen en demonstraties bijwonen. Volg hiervoor de wegwijzers naar Museo de Piedras y Artesanía Canaria (Calle Camino Real, ma. t/m za. 8-18 uur) of bezoek de winkeltjes bij het toeristenbureau.

Foto Rother wandelgids Gran Canaria
Rother wandelgids Gran Canaria

AUTEUR IZABELLA GAWIN

€17,95

In de Rother wandelgids Gran Canaria vindt u de mooiste wandelingen op dit populaire Canarische Eiland. Ontdek de schoonheid van Gran Canaria en maak een wandeltocht naar de Pico de las Nieves voor een verbluffend uitzicht. Alle dagwandelingen hebben betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en hoogteprofielen, voor een fantastische wandelvakantie op Gran Canaria. Verschillende wandelingen zijn ook geschikt voor kinderen en beginners. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria