Het Balkangebergte (Stara Planina)

Swipe

Het Balkangebergte (Stara Planina)

Bij de Bulgaren staat het Balkangebergte bekend als Stara Planina: Oud Gebergte, in de oudheid het veronderstelde huis van de noordenwind. Bulgarije werd in het Balkangebergte geboren. Zowel het eerste als het tweede tsarenrijk werd bestuurd vanuit het Balkangebergte, de oudste hoofdsteden Pliska en Preslav liggen er allebei. Ook andere steden van grote culturele (en vroeger van economische) waarde zijn er te vinden: Veliko Târnovo en Lovech en het is natuurlijk niet voor niets dat het enorme monument dat herinnert aan het 1300-jarig bestaan in Shumen werd gebouwd. Een deel van het Balkangebergte valt buiten Centraal-Bulgarije, daarvoor kunt u Noordwest-Bulgarije raadplegen.

Veel plaatsen in het Balkangebergte zijn prima uitgangspunten voor tochten in het gebergte. Er is een ruime keuze en ieder kan wel een ideale plaats vinden. Mensen die van drukte houden kunnen terecht in de grotere plaatsen, mensen die van rust houden komen vanzelf terecht in de kleinere plaatsen of zelfs in de oude museumdorpen. Het enige wat Stara Planina niet te bieden heeft is een bruisend nachtleven. Maar of u nu op zoek bent naar spectaculaire natuur of de rust zoekt van oude kloosters, het Balkangebergte kan een vakantie zo compleet maken als u dat zelf wilt. Er zijn woeste pieken, beboste hellingen, kleurrijke valleien en een rijk wildleven waarin plaats is voor vele, soms zeldzame vogels.

Rondreizen

Groepsrondreis Bulgarije

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Bulgarije vind je ongerepte natuur, uitgestrekte oerbossen en ruige bergketens. Bulgarije is uitermate geschikt voor een actieve...

v.a. 1019.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het Balkangebergte (Stara Planina) en Bulgarije