Het Balkangebergte (Stara Planina)

Swipe

Lovech

De stad kreeg grote bekendheid vanwege het feit dat Vasil Levski er een van zijn hoofdkwartieren had en zijn standbeeld en het museum dat aan hem gewijd is zijn dan ook enkele plaatsen die u bij een bezoek aan Lovech beslist niet mag overslaan. Hij verbleef lange tijd in de stad en hield zich schuil in de bergen in de omgeving. Lovech was in die tijd een bolwerk voor de revolutionaire beweging en tijdens een jacht op Levski werden in 1872 veel plaatselijke en regionale leiders opgepakt, de meesten van hen werden opgehangen. Levski zelf ontsprong aanvankelijk de dans, maar hij werd korte tijd later gearresteerd in het nabijgelegen dorp Kâkrina en overgebracht naar Sofia waar hij de martelaarsdood stierf.

Het moderne Lovech heeft weinig te bieden, het oude gedeelte van de stad is echter een bezoek meer dan waard. De verbinding tussen de twee stadsdelen wordt gevormd door een overdekte houten brug, de trots van de inwoners van de stad, ontworpen door Kolyo Ficheto. Over de brug vindt men een groot plein waar het op een mooie avond goed toeven is. De vele terrasjes nodigen elke passant uit om er plaats te nemen en u kunt daar het beste gevolg aan geven als nog niet alles stampvol zit. Want dat gebeurt, zeker gedurende de weekenden. Op de brug zelf vindt u tal van winkeltjes. Ook in de oude stad (Varosh) hebben zich schijnbaar in elk huis neringdoenden gevestigd, maar een wandeling door de straatjes, geplaveid met grote klinkers die zich kronkelend een weg naar boven zoeken is een absolute must voor ieder die Lovech aandoet.

Bingo Bulgarije 4*

Boek nu de supervoordelige BINGO 4* All Inclusive vakantie naar Bulgarije. De manier om voordelig op vakantie te gaan. Je kunt nu...

v.a. 354 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Lovech en Bulgarije