Het Balkangebergte (Stara Planina)

Swipe

Ribaritsa

Ook Ribaritsa is beroemd om zijn houtsnijkunst. Het dorp ligt aan het einde van het dal waarin ook Teteven is gelegen. Het trekt veel vakantiegangers vanwege z’n fraaie ligging, het wordt aan alle kanten omringd door het Balkangebergte. Er zijn vanuit de stad tal van wandelingen uitgezet en in de directe omgeving bevinden zich wat natuurreservaten. U kunt gemakkelijk de hoogste top in deze omgeving bereiken, de 2198 meter hoge Vezhen.

Hoewel, gemakkelijk geldt uitsluitend als u er met de auto heen rijdt, er ligt een asfaltweg naar boven en er is een overnachtingsmogelijkheid maar die is bestemd voor mensen die te voet naar boven komen. In de directe omgeving van het dorp is een camping waar u ook een huisje kunt huren.

Kostinavallei

De Kostinavallei waarin het dorp is gelegen, kent een roerig verleden. In de partizanenstrijd tegen de Turken hielden zich hier veel mensen schuil. Dat wordt nog eens onderstreept door het monument dat zich in de nabijheid van het dorp bevindt ter nagedachtenis aan Georgi Benkovski, een revolutionair uit Koprivshtitsa die hier gevangengenomen werd en er standrechtelijk werd omgebracht.

10 prachtige bestemmingen in Ribaritsa en Bulgarije