Het beste van Fuerteventura

Swipe

Het beste van Fuerteventura

Wandelen op Isla de Lobos

Maak voor het echte eilandgevoel een dagtocht naar Los Lobos, het ‘Wolveneiland’. Dit best bewaarde geheim van Fuerteventura ligt twintig minuten varen ten noorden van Corralejo. Beklim de kraterrand van een oude vulkaan voor een van de mooiste uitzichten en onderga de stilte die hier vrijwel optimaal is.

De duinen van Corralejo

Na een rol van de indrukwekkende duinen van het Las Dunas-reservaat kun je uitrusten op het witte strand erachter aan een groen-blauwe zee. Het is een van de beste watersportlocaties van het eiland.

Vis eten in El Cotillo

Het leukste dorp van het noorden heeft niet alleen veel verse vis maar ook een prettige ongedwongen sfeer en rustige stranden.

Cueva del Llano

Daal met een helm op en een zaklantaarn in de hand af in de spannende lavatunnel bij Villaverde. Je staat er oog in oog met oeroude fossielen en maakt kennis met een bijzonder spinnetje.

Casa de los Coroneles

Dit rechtlijnige historische pand aan de rand van La Oliva heeft onmiskenbaar stijl en is met tientallen kamers en drie torens meer fort dan huis.

La Alcogida

In Ecomuseum La Alcogida in Tefia komt het dagelijks leven van de landbouw bedrijvende eilandbewoners van vroeger en nu realistisch tot leven.

Betancuria

De eerste hoofdstad (1405-1834) van Fuerteventura is tevens haar sterkste culturele troef. Het mooie oude centrum werd gerestaureerd en valt geheel onder monumentenzorg.

Molino de Antigua

Centraal in de ‘windmolenroute’ op het midden van het eiland staat de gerestaureerde molen van Antigua, kunstnijverheidscentrum en museum in één. Je kunt er nog lekker eten ook.

De grote stranden van het zuiden

De langste ongerepte stranden van Europa liggen op het schiereiland Jandía. Dit is het Fuerteventura van de vakantiefolderplaatjes. Het paradijselijke Playa de Sotavento aan de oostkust is een van de beste surfspots in de wereld en volgens de boekjes ‘het mooiste strand van de Canarische Eilanden’. Wat ons betreft mag dat zijn: een van de mooiste in de wereld. Aan de tegenoverliggende westkust vormt Playa de Barlovento een majestueuze, winderige tegenhanger.

La Lajita Oasis Park

Dit tropische lustoord is een combinatie van cactustuin en dierentuin en het beste dagje uit voor jong en oud. Gelegen te midden van weelderig groen is een groter contrast met de dorre omgeving haast niet denkbaar.

De woeste uithoek van Fuerteventura

Na een bezoek aan de zuidwestkust waar de wind loeit en de golven schuimend op de rotsen slaan, is je kapsel tot coupe ravage omgetoverd, zit het zand tot in je oren en proef je nog lang de smaak van zout. Geen bestemming voor een doorsnee gezinsuitje wellicht maar een indrukwekkender eilandtrip dan deze kun je niet maken.

De mooiste uitzichten

De kraterrand van La Caldera op Los Lobos
Uitkijkpunt op de Bayuyo-vulkaan
Mirador de la Morro Velosa bij Betancuria
Top van Pico de Zarza
Weg naar Cofete

10 prachtige bestemmingen in Het beste van Fuerteventura en Fuerteventura