Het beste van Lanzarote

Swipe

Het beste van Lanzarote

Isla La Graciosa

Het best bewaarde geheim van Lanzarote is onaangetast door de moderne tijd. Het eilandje ligt even ten noorden van het hoofdeiland. Auto’s zijn er nauwelijks, stoplichten en asfalt een onbekend fenomeen. Huur een fiets of wandel langs oude vulkanen naar de mooiste stranden van de Canarische eilanden.

Mirador del Río

Bekendste uitzichtpunt van Lanzarote en het enige waarvoor je een kaartje moet kopen maar het is het waard. Toch geen zin om te betalen? Ga dan naar Mirador de Guinate of Ermita de las Nieves voor een bijna even weergaloos uitzicht, in elk geval minstens zo winderig.

Grotten van Jameo del Agua en Cueves de los Verdes

Daal af in drieduizend jaar oude lavatunnels waar het zonlicht geheimzinnig door openingen in het plafond naar binnen valt. Beide tunnels hebben een uniek ondergronds auditorium.

Famara

Na een bezoek aan de ruige kust van Famara is je kapsel tot coupe ravage omgetoverd, zit het zand tot in je oren en proef je nog lang de smaak van zout. Geen bestemming voor de doorsnee zonaanbidder maar surfers zijn er niet weg te slaan.

Historisch Teguise

In een van de oudste steden van de Canarische Eilanden lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Terecht heeft de Spaanse regering de hele stad tot monument verklaard. Iedere zondag is hier de grootste markt van Lanzarote waar duizenden mensen op afkomen.

Lagomar

Restaurant in de rotsen, een ontwerp van César Manrique. De hand van de meester is direct te herkennen aan de unieke stijl, speels, zonder overbodige tierelantijnen en één met de natuurlijke omgeving. En ook hier: in werkelijkheid mooier dan op de foto.

Fundación César Manrique

Wie meer wil weten over alles wat César Manrique bezighield kan het best in Tahiche beginnen. Lanzarotes bekendste inwoner bouwde zijn woning in en rond vijf vulkanische luchtbellen, een verbazingwekkend staaltje van architectuur. Alle talenten van het genie, als ontwerper, architect, beeldhouwer, schilder en landschapsarchitect komen er tot uiting.

Museo Agrícola El Patio

Prijswinnend openluchtmuseum in Tiagua waar het traditionele agrarische verleden van Lanzarote opnieuw tot leven wordt gewekt.

Timanfaya Nationaal Park

Een vakantie op Lanzarote is niet compleet zonder een bezoek aan Timanfaya. Tussen de uitgestrekte ‘vuurbergen’ van Lanzarote ervaar je de oerkrachten van de aarde, te voet, per bus of op een dromedaris.

La Géria

Wijnliefhebbers opgelet! In de belangrijkste wijnstreek van Lanzarote groeien de wijnranken achter muurtjes in zwarte aarde. Volg je de weg tussen Uga en Masdache dan is het kilometers lang genieten van een geometrisch landschap en al wat de wijnhuizen te bieden hebben.

Papagayo

Zo rustig als ze ooit waren zijn ze niet meer maar de witte stranden op de zuidoostpunt van Lanzarote behoren tot de mooiste van Lanzarote. Playa Papagayo zelf heeft kristalhelder water en ligt beschut in een inham tussen hoge kliffen.

10 prachtige bestemmingen in Het beste van Lanzarote en Lanzarote