Het Beste van Mauritius

Swipe

Het Beste van Mauritius

Pamplemousses: Botanische tuinen en l’Aventure du sucre

De leukste dagtocht van het eiland brengt je naar het plaatsje Pamplemousses. In de grote botanische tuinen groeien tientallen soorten palmen en bomen van honderden jaren oud, omringd door varens, orchideeën, waterlelies en specerijenplanten. Vlakbij wordt de geschiedenis van Mauritius verteld in een oude suikerfabriek, omgetoverd tot leerzaam interactief museum met een rum- en suikerproeverij.

Port Louis

De hoofdstad van Mauritius is druk en chaotisch maar heeft ook veel interessants te bieden. Slenter langs statige koloniale gebouwen naar de grote, kakelbonte markt waar een aromatische mix van verse ananas, vis en specerijen de neusgaten binnendringt of ga ontspannen winkelen in het moderne Caudan Waterfront. Wie dan nog tijd over heeft kan een blik werpen op de dodo-tentoonstelling in het Natuurhistorisch Museum of ‘s werelds zeldzaamste postzegel bewonderen in het Blue Penny Museum.

Plantagewoningen

Middenin de suikervelden staan ze, deze prachtige 18e- en 19e-eeuwse planterswoningen, gebouwd tijdens de hoogtijdagen van de suikercultuur. Bij een aantal is het mogelijk te lunchen op de veranda of tijdens een ‘high tea’ te genieten van de stijlvolle omgeving.

Château de Villebague (1740)
Château Labourdonnais (1850)
Euréka (1830)
Château du Réduit (1778)
St. Aubin (1819)
Château Bel Ombre (1776)

Les Abineaux (1872)

Chamarel

Het creoolse dorp Chamarel ligt in een lieflijk dal, vlak bij de hoogste waterval van Mauritius. In de omgeving is originele accommodatie te vinden en een paar van de beste restaurants van het eiland.

Black River Gorges National Park

In het laatste stukje oerbos van Mauritius rond een diep ravijn huist de roze duif. Diverse wandelroutes zijn er uitgezet door een fascinerend landschap met een unieke plantenwereld, watervallen, de hoogste berg van Mauritius en vergezichten over land en zee. Chamarel Road en de Route Plaine Champagne lopen dwars door het park en vormen samen de mooiste weg van het eiland.

Île aux Cerfs

De stranden van dit eiland bij de oostkust staan bekend als de mooiste van Mauritius. Geen wonder dat er dagelijks honderden mensen op afkomen. Gelukkig is het eiland groot genoeg om nog een plekje voor jezelf te kunnen vinden.

Mahébourg

De grootste stad van de oostkust heeft leuke ‘couleur locale’. Er is veel interactie tussen toeristen en bevolking, op een ongedwongen manier. In de buurt zijn overblijfselen uit de Hollandse tijd te vinden.

Île aux Aigrettes

Maak een dagtocht naar dit koraaleiland dat is aangewezen als natuurreservaat. Dankzij de inspanningen van de Mauritius Wildlife Foundation worden er allerlei vogels, reptielen en inheemse plantensoorten behoed voor uitsterven. Grote schildpadden lopen er vrij rond.

Le Morne

Luchtfoto’s van het schiereiland Le Morne zijn de meest gebruikte illustraties in toeristische folders over Mauritius. Centraal staat de mooie, symmetrische monoliet Morne Brabant, door een reuzenhand in het vlakke land geplaatst, zo lijkt het. Misschien was het hier dat Mark Twain tot de conclusie kwam dat God Mauritius als voorbeeld hield toen hij de hemel schiep.

Rodrigues

Geen stoplichten, hoogbouw of winkelcentra, wel veel landelijke rust, verlaten stranden en een van de mooiste onderwatertuinen van de Indische Oceaan. De mensen leven er eenvoudig, in grote onderlinge saamhorigheid en in harmonie met de natuur. Dit best bewaarde geheim van Mauritius ligt op anderhalf uur vliegen van het hoofdeiland.

10 prachtige bestemmingen in Het Beste van Mauritius en Mauritius