Het Caribische gebied

Swipe

Castillo San Felipe

Dit 17e-eeuwse fort, dat op een schiereiland aan de ingang van de Río Dulce staat, werd door de Spanjaarden gebouwd om zeerovers tegen te houden. De beruchte piraat Sir Francis Drake en zijn kornuiten waren tijdens hun rooftochten op zoek naar kostbare producten als cacao, indigo, zilver en goud. Hiervoor zeilden zij de Río Dulce op tot ze in het meer van Izabal terechtkwamen. Langs de hele Atlantische kust hadden de Spanjaarden last van de piraten en daarom bouwden ze het fort van San Felipe de Lara dat in 1652 gereedkwam. De naam van het fort is een vermenging van de namen van de opdrachtgever, Philips II, en de architect, de Lara. Ondanks de kanonnen en de zware ketting over de rivier kon men de piraten niet verhinderen het gebied binnen te dringen. De Engelse piraat Sharpe stak het fort in 1686 in brand waarna het in 1688 weer opgebouwd en uitgebreid werd. Dit herhaalde zich enkele malen totdat aan de piraterij een einde kwam. In 1957 werd het fort gerestaureerd en tot nationaal monument verklaard.

San Felipe bestaat uit drie verdiepingen en is gebouwd van steen; de torens hebben pannendaken. Via een ophaalbrug kom je op de binnenhof op de de eerste verdieping. Op de hoger gelegen terrassen bevinden zich kanonnen en heb je een fraai uitzicht over de Río Dulce en het meer van Izabal. In een van de ruimtes zijn objecten uit de piratentijd te zien. De derde verdieping bevat een kerker. De entree bedraagt Q10.

Vanaf El Relleno kun je dit fort bezoeken via een hobbelige weg, die vanaf het noordelijke einde van de Río Dulce-brug loopt (5 km). Er gaan ook bootjes naartoe. Om het fort ligt een park met een restaurant en je kunt er picknicken en zwemmen. De terrassen van Hotel Izabal Tropical en Hotel Don Humberto liggen op loopafstand.

Rondreizen

Groepsrondreis Guatemala

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Guatemala ontdek je de prachtige, ongerepte natuur, de kleurrijke inwoners en de oude koloniale gebouwen. We brengen...

v.a. 2129.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Castillo San Felipe en Guatemala