Het centrale gebergte, wereld van vulkanen

Swipe

Gran Canaria

Na slechts een halfuurtje rijden vanuit Las Palmas of de Costa Canaria bereik je al de imponerende cumbre, het bergmassief op het midden van het eiland met een van de meest spectaculaire landschappen van de Canarische Eilanden. Hier dringt pas goed door hoe mooi Gran Canaria eigenlijk is. Rond de hoge, winderige toppen van de Pico de las Nieves (1949 m) en de monoliet Roque Nublo (1813 m) liggen kraters van uitgedoofde vulkanen, omringd door een mythische wereld van versteende lavarivieren, enorme rotsblokken en uitgestrekte verzonken delen, ontstaan na het instorten of exploderen van vulkaankegels.

Deze bergstreek was heilig voor de Guanchen en heeft nog steeds een grote sentimentele waarde voor de eilandbevolking. Vakantiegangers komen er voor de uitdagende wandelingen die er te maken zijn en om te genieten van de uitzichten en de frisse lucht.

Neem ruim de tijd voor een ontdekkingstocht door de cumbre. De wegen zijn goed maar smal en bochtig en wat een klein stukje lijkt op de kaart kan door de grote hoogteverschillen in werkelijkheid een paar uur in beslag nemen. Spijt zul je er niet van krijgen: voor veel mensen vormt een tocht door de bergen een onverwacht hoogtepunt van de vakantie. Wil je deze streek echt goed verkennen en er ook gaan wandelen, zoek er dan een vakantiehuisje of hotel voor een paar nachten.

Foto Rother wandelgids Gran Canaria
Rother wandelgids Gran Canaria

AUTEUR IZABELLA GAWIN

€17,95

In de Rother wandelgids Gran Canaria vindt u de mooiste wandelingen op dit populaire Canarische Eiland. Ontdek de schoonheid van Gran Canaria en maak een wandeltocht naar de Pico de las Nieves voor een verbluffend uitzicht. Alle dagwandelingen hebben betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en hoogteprofielen, voor een fantastische wandelvakantie op Gran Canaria. Verschillende wandelingen zijn ook geschikt voor kinderen en beginners. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

Appartementen Africana

In het begin van 2021 zal Appartementen Africana haar gloednieuwe deuren heropenen! Na een grondige renovatie is de geweldige locatie ongewijzigd, maar...

v.a. 359.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria