Het centrale gebergte, wereld van vulkanen

Swipe

Gran Canaria

San Bartolomé is het bestuurscentrum van het grote, gelijknamige stadsdistrict waarvan ook Playa del Inglés en Maspalomas deel uitmaken. Het ligt enigszins verstopt in een enorme vulkaankrater.

Specialiteit van deze stad zijn de likeuren gemaakt van pruimen, amandelen, kersen en perziken uit de omliggende boomgaarden. Vooral de kersenlikeur Guindilla is een bekend drankje op de eilanden. Er staan nog een paar mooie traditionele woningen en er zijn een paar plekken met een weids uitzicht op de vallei.

Aan de grote Iglesia de San Bartolomé werd lang gewerkt, van 1690 tot 1922. Binnen zijn mooie houten plafonds in -mudejar-stijl en de onvermijdelijke heiligenbeelden te zien.

Foto Rother wandelgids Gran Canaria
Rother wandelgids Gran Canaria

AUTEUR IZABELLA GAWIN

€17,95

In de Rother wandelgids Gran Canaria vindt u de mooiste wandelingen op dit populaire Canarische Eiland. Ontdek de schoonheid van Gran Canaria en maak een wandeltocht naar de Pico de las Nieves voor een verbluffend uitzicht. Alle dagwandelingen hebben betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en hoogteprofielen, voor een fantastische wandelvakantie op Gran Canaria. Verschillende wandelingen zijn ook geschikt voor kinderen en beginners. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria