Het Departement Lot

Swipe

Cajarc

Het vestingstadje Cajarc was in de middeleeuwen omgeven door een verdedigingsmuur. Nadat de hugenoten uit het stadje verdreven waren werden de bewoners gedwongen om de omwalling af te breken. Op de plek waar de muur stond ligt nu een rondweg. Het stadje is in geheel Frankrijk bekend, omdat zowel president Pompidou als de schrijfster Franc"oise Sagan in Cajarc een vakantiehuisje hadden.

Palais de l'Hébrardie

In het stadje staan nog veel woningen uit de 13de, 14de ,15de en 16de eeuw. De belangrijkste is het Palais de l'Hébrardie. Het maakte in de 13de eeuw deel uit van een bisschoppelijk kasteel. ten oosten van het paleis ligt de in de 19de eeuw gerestaureerde Saint-Étiennekerk. langs de oude kade staan nog enkele woningen met arcaden.

Saut de la Mounine

Op 7 km ten oosten van Cajarc, op de zuidoever van de rivier de Lot, ligt het uitzichtspunt Saut de la Mounine. Aan de overzijde van de rivier kunt u de ruïnes van het Château de Montbrun zien liggen. Het 13de-eeuwse kasteel viel tijdens de Godsdienstoorlogen ten prooi aan de vlammen.

10 prachtige bestemmingen in Cajarc en Dordogne en Lot