Het groene noorden

Swipe

Het groene noorden

Het noordelijke deel van Gran Canaria ontvangt de meeste regen en vormt daardoor een fris en groen contrast met het droge zuiden. Van oudsher leven de mensen er van de groente- en fruitteelt, vooral bananen, tomaten en wijnbouw, en maar voor een klein deel van het toerisme. In de dalen van de barrancos zijn hier en daar nog restanten van de oude irrigatiekanalen te zien, voorheen gevoed door diepliggende stromen.

Dit een streek met een rijke historie, terug te vinden in sfeervolle stadjes die uitnodigend op de berghellingen liggen. Veel bekende eilandproducten zoals rum, queso de flor en het mineraalwater agua de Firgas komen uit deze streek. Het is een heel aantrekkelijk gebied om doorheen te rijden, vooral in het voorjaar wanneer alles groeit en bloeit. En wil je even de geur van de zee opsnuiven dan is een vissersdorpje of strandje tussen de rotsen ook snel gevonden.

De noordelijke helft van Gran Canaria herbergt bovendien enkele van de beste restaurants van het eiland, dus ook mensen met eisen op het gastronomische vlak komen hier aan hun trekken. Tot slot: in het noorden zijn een paar van de belangrijkste archeologische vondsten van de Canarische Eilanden gedaan. Sinds deze geopend zijn voor publiek lijkt dit deel van het eiland definitief ontsloten.

Hotel Tabaiba Princess

Hotel Tabaiba Princess is een schitterend vakantieadres. Dit is dé perfecte plek voor een heerlijke, relaxte vakantie op het zonnige Gran Canaria....

v.a. 469.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het groene noorden en Gran Canaria