Het groene noorden

Swipe

Moya

Een mooi kronkelweggetje door de Barranco de Moya voert naar dit slaperige, weinig bezochte stadje niet ver van Firgas. Moya geniet enige bekendheid als geboorteplaats van de Canarische dichter Tomás Morales (1884-1921). Op de naar hem genoemde plaza staat tegenover de kerk het huis waar Morales opgroeide. Uiteraard is hierin nu een museumpje gevestigd waarin iets van zijn leven en werk te zien is (in het dagelijks leven was hij arts en later vice-voorzitter van de Eilandsraad). Aan de wanden hangen verscheidene gedichten van Morales’ hand waarin hij steeds blijk geeft van de liefde voor zijn geboorteland. Deze gedichten hebben de schoonheid van de Canarische Eilanden bekendgemaakt in de gehele Spaanstalige wereld. Geopend: ma. t/m za. 10-12 en 14 tot 20 uur, zo. 10-14 uur; Tel: 928 620 217. Een buste van Morales is te vinden in het San Telmo-park in Las Palmas.

Neem ook een kijkje aan de overkant bij de Nuestra Señora de la Candelaria, ook El Pilar genoemd. Vooral de ligging van deze grote kerk is opmerkelijk: balancerend op de rand van de diepe barranco. Volgens de overlevering verdwenen eerder al twee andere kerken in de diepte. Een Mariabeeld uit de 15e eeuw overleefde beide rampen en staat centraal in de huidige kerk. Vanaf de achterzijde heb je een fenomenaal uitzicht op de omgeving en de kust, maar kijk maar niet naar beneden als je last hebt van hoogtevrees!

Larierboombos Los Tiles

Een paar kilometer ten zuiden van Moya ligt het schitterende natuurreservaatje Los Tiles de Moya aan de weg richting Guía. Het vormt een uniek stukje natuur want het bevat een van de laatste laurasilvabossen op aarde. In een langvervlogen tijdperk waren grote delen van Europa en Afrika bedekt met dergelijke bossen. Ook op Gran Canaria waren ooit grote laurasilvabossen. De groene vallei van Tiles, met verweerde, knoestige bomen geeft een idee van hoe sprookjesachtig het er toen moet hebben uitgezien. Er is een informatiehuisje bij het park met daarachter een kort wandelpad maar de bomen zijn beter te zien vanaf de weg die door de Barranco del Laurel loopt. NB: Tiles wordt soms ook gespeld als Tilos.

Jardin Del Atlantico

Jardin del Atlantico is een bekend en geliefd appartementencomplex midden in het centrum van Playa del Inglés. De scherpe reissommen, de centrale...

v.a. 399 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Moya en Gran Canaria