Het groene noorden

Swipe

Gran Canaria

Vanuit het centrale berggebied bereik je de vruchtbare vlakte (vega) van San Mateo waar de groene landbouwterrassen en witte huizen dramatisch afsteken bij de donkere bergpieken in de verte. Ook dit plaatsje wordt omringd door wijngaarden en produceert de bekende vino del monte. Maar San Mateo is vooral bekend vanwege de groenteverbouw en veeteelt.

Aan de hoofdweg staat de parochiekerk waarvan de klokkentoren een ontwerp is van José Luan Perez. De klok zelf was een geschenk van Canarische emigranten in Cuba. Je kunt een bezoek brengen aan La Cantonera, een paar bijeengetrokken boerenhoeves waarin een volksmuseum is ondergebracht. Aan de hand van meubels en landbouwgereedschappen wordt een beeld geschetst van het rurale leven in vroeger tijden. Pronkstuk in dit museum is een schitterend poppenhuis in een van de slaapkamers. Geopend ma. t/m za. 10-16 uur.

Veel mensen komen echter speciaal langs voor het restaurant dat ook aan het pleintje ligt. San Mateo is een goed uitgangspunt voor wandelingen door de waterrijke Barranco de la Mina of over de oude caminos reales die het hele district doorkruisen. Per auto is via een steil oplopende weg het centrale berggebied te bereiken.

Foto Rother wandelgids Gran Canaria
Rother wandelgids Gran Canaria

AUTEUR IZABELLA GAWIN

€17,95

In de Rother wandelgids Gran Canaria vindt u de mooiste wandelingen op dit populaire Canarische Eiland. Ontdek de schoonheid van Gran Canaria en maak een wandeltocht naar de Pico de las Nieves voor een verbluffend uitzicht. Alle dagwandelingen hebben betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en hoogteprofielen, voor een fantastische wandelvakantie op Gran Canaria. Verschillende wandelingen zijn ook geschikt voor kinderen en beginners. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria