Het groene noorden

Swipe

Gran Canaria

Santa Brígada is een welvarende stad ten noordwesten van Telde in Gran Canaria’s wijndistrict, een van de eerste die werden veroverd door de Spanjaarden. Een eeuw geleden kwamen de Britse inwoners van Las Palmas er in het weekend genieten van hun tweede woning, de frisse lucht en het milde klimaat.

Nog steeds is Santa Brígida een uitstapje voor de grootstedelingen en geliefde woonplaats van rijke Canariërs. Toeristische attracties ontbreken ten ene male maar Santa Brígida heeft een prettige sfeer, vriendelijke inwoners en veel groen. Het is een leuk stadje om doorheen te slenteren, langs het stadspark met fontein bijvoorbeeld, waar ’s?morgens vroeg mensen in alle rust tai chi beoefenen. Leuk ook om te bekijken is Casa del Vino, het wijnmuseum in een oude finca, di. t/m vr. 10-18 uur, za. en zo. 10-15 uur; Tel: 928 644 272 en de drie wijnproeverijen aan de Carretera de Bandama. Al sinds de 15e eeuw wordt in deze streek de vino del monte geproduceerd waarvoor de laatste jaren een toenemende waardering lijkt te zijn. De lokale wijnhandel bloeit tenminste als nooit tevoren.

Foto Rother wandelgids Gran Canaria
Rother wandelgids Gran Canaria

AUTEUR IZABELLA GAWIN

€17,95

In de Rother wandelgids Gran Canaria vindt u de mooiste wandelingen op dit populaire Canarische Eiland. Ontdek de schoonheid van Gran Canaria en maak een wandeltocht naar de Pico de las Nieves voor een verbluffend uitzicht. Alle dagwandelingen hebben betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten en hoogteprofielen, voor een fantastische wandelvakantie op Gran Canaria. Verschillende wandelingen zijn ook geschikt voor kinderen en beginners. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Gran Canaria