Het Hoge noorden

Swipe

Barillas

Dit stadje is eigenlijk meer een jungleplaats vanwege het bijna tropische klimaat. Er zijn de laatste tien jaar veel mensen naar deze streek gekomen vanwege de ontginning van de Ixcán-regio ten noorden en oosten van de stad. Hier werden finca’s gesticht die koffie, suikerriet en tabak verbouwen; ook is er fruitteelt. Het gebied ten noorden van Barillas bestaat uit dichte jungle met een exotische flora en fauna. Vanwege de regen die gedurende het hele jaar valt, is het land moerassig.

Barillas heeft geen echt centrum, maar spreidt zich uit over het mooie dal dat op 1400 m hoogte ligt. De verspreid staande huizen liggen aan brede, stoffige straten. De stad heette vroeger Santa Cruz Yalmox, maar werd in 1888 Barillas genoemd ter ere van generaal Manual Lisandro Barillas.

In Barillas wordt Chuj, Kanjobal en Spaans gesproken. Er zijn enige zeer eenvoudige pensions. Op zondag is er markt en op 3 mei een fiesta. Vanuit Huehuetenango vertrekt een aantal bussen naar Barillas die ‘s nachts doorrijden. Om 5.00/6.00/10.00/11.00/11.45 en 23.30 uur vertrekken bussen uit Huehuetenango naar Barillas; de weg is niet ongevaarlijk.

Rondreizen

Groepsrondreis Guatemala

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Guatemala ontdek je de prachtige, ongerepte natuur, de kleurrijke inwoners en de oude koloniale gebouwen. We brengen...

v.a. 2129.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Barillas en Guatemala