Het Hoge noorden

Swipe

Soloma

Deze plaats ligt op 2300 m hoogte en wordt omgeven door beboste bergen. De naam betekent ‘waterhoofd’ en waarschijnlijk is de stad gebouwd op de bodem van een meer.

Soloma heeft diverse rampen meegemaakt: diverse aardbevingen, waaronder zeer grote in 1773 en 1902, een grote brand in 1884 en een pokken-epidemie in 1885.

De lange witte huipil van de vrouwen doet sterk denken aan de oorspronkelijke kleding van de oude Maya’s. Eenzelfde opgevouwen exemplaar wordt op het hoofd gedragen. Deze huipiles worden op de markt verkocht. San Pedro Soloma, zoals de plaats officieel heet, is een handelscentrum voor dit afgelegen gedeelte van het departement. De begraafplaats, die een mooi uitzicht biedt over het plaatsje, is een bezoek waard. In het gebied rond de stad verbouwt men granen en er is fruitteelt. Er groeien hier eveneens vele geneeskrachtige kruiden. Men spreekt hier Kanjobal, een dialect van de Mam-taal.

Rondreizen

Groepsrondreis Guatemala

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Guatemala ontdek je de prachtige, ongerepte natuur, de kleurrijke inwoners en de oude koloniale gebouwen. We brengen...

v.a. 2129.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Soloma en Guatemala