Het kustgebied

Swipe

Het kustgebied

Als u in de gelegenheid bent dan moet u zeker tijd uittrekken om een rit te maken langs de kust van Tanzania. Dat vraagt tijd, maar u komt op wondermooie plaatsen, nauwelijks door toeristen bezocht. Prachtige stranden, afgewisseld door veel natuurschoon, zeker als u van tijd tot tijd de moeite neemt om een stukje het binnenland in te rijden.

Historische plaatsen in overvloed, de geschiedenis van karavanen en slavenhandel wordt op tal van manieren zichtbaar. Zoals gezegd, het vraagt tijd, de weg is op vele plaatsen slecht en soms zelfs onbegaanbaar. Vanaf Tanga kunt u de kust volgen tot aan Dar es Salaam (of omgekeerd natuurlijk) en u rijdt dan langs het Pemba kanaal, de Indische Oceaan en het Zanzibar kanaal.

Laat u verleiden om over te steken naar deze eilanden, zeker als u een liefhebber bent van zon, zee en strand. Hengelsporters kunnen in de voetsporen treden van Ernest Hemmingway en op merlijn gaan vissen. Snorkelen en diepzeeduiken wordt op veel plaatsen aangeboden, de kusten zijn rijk aan koraalriffen en de daarbij behorende kleurrijke vissen.

De historische betekenis van Zanzibar is ongekend, de architectuur is zeer divers. Verdwaal in Stone Town en laat u verwennen in een van de vele restaurants aan de kust. Proef onze eigen geschiedenis met gebruikmaking van de vele akkers waarop de meest exotische specerijen worden verbouwd.

10 prachtige bestemmingen in Het kustgebied en Tanzania