Het kustgebied

Swipe

Lindi

Ook deze stad met z’n 42.000 inwoners is een oorspronkelijke nederzetting van de Perzen uit Shiraz. Het kent de geschiedenis van vrijwel alle plaatsen langs de kust van Tanzania: Perzen, Arabieren, slavenhandel, Duitsers, Britten. Vanuit deze plaats vindt tegenwoordig nog steeds kustvaart plaats. Het houdt zich bezig met de overslag van producten die vanuit de omgeving van Lake Nyasa worden aangevoerd.

Lindi heeft een bijzonder actieve toeristenorganisatie, gestimuleerd door het districtshoofd. Vanuit de plaats worden diverse dagtochten georganiseerd en laat men plaatsen zien waar nauwelijks toeristen komen. Bijzonder spectaculair is een bezoek aan Tendunguru, een kleine 100 kilometer landinwaarts, waar gedurende de Duitse koloniale tijd honderden tonnen fossiele resten, waaronder complete skeletten van de Brachiosaurus en de veel kleinere Kentrosaurus (beide overgebracht naar Duitsland) werden opgegraven. In het Humboldt museum ter plaatse vindt u echter zeer veel informatie over de oertijd en tegenwoordig vinden er weer succesvolle opgravingen plaats. Om de vindplaatsen te mogen bezoeken heeft u een vergunning nodig, welke kan worden verkregen via het regionale kantoor van Natural Resource and Culture.

De omgeving van Lindi kent schitterende stranden en het verblijf is er goedkoop. Het is bereikbaar via de kustweg vanuit Dar es Salaam, maar reken erop dat de laatste 300 kilometers (!) niet best begaanbaar zijn. Een overnachting is dan ook noodzakelijk.

Lindi heeft ook een landingsstrip waarop kleinere vliegtuigen kunnen landen. Regelmatig wordt de plaats aangedaan door vliegtuigen vanuit Dar es Salaam (Air Tanzania) en charters vanaf Zanzibar. Ter plaatse kan geïnformeerd worden naar de mogelijkheden. Het mooiste is als u kunt meevaren met een coaster, ook dát laat zich alleen ter plaatse regelen. Dagelijks vertrekt er ook een bus vanuit Dar es Salaam, de rit duurt 18 uur als alles meezit.

Voor avontuurlijk ingestelde mensen is het zuidelijke gedeelte van de Tanzaniaanse kust een belevenis van de eerste orde.

10 prachtige bestemmingen in Lindi en Tanzania