Het maken van een reisschema

Swipe

Het maken van een reisschema

Het maken van een reisschema is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid tijd die beschikbaar is om het land te bezoeken.

Combineer je Mexico met Guatemala en heb je ongeveer twee weken om Guatemala te bezoeken, dan moet je in ieder geval een bezoek brengen aan de vier plaatsen die ik in de inleiding in het kort beschreven heb, te weten Antigua, het meer van Atitlán, Chichicastenango en Tikal. Heb je een week langer dan kun je de westelijke hooglanden uitgebreider bereizen en interessante plaatsen als Quetzaltenango en omgeving bezoeken of Huehuetenango gecombineerd met het afgelegen Todos Santos Cuchumatán. Een andere mogelijkheid is het reizen naar het Caribische gebied, waarbij je Lívingston en de Río Dulce bezoekt en/of Quiriguá. Als je nog wat langer de tijd hebt, is een bezoek aan Copán de moeite waard en/of het Pacifische kustgebied. Bij het plannen van je reis is het ook leuk om rekening te houden met plaatselijke markten en fiestas. Bij elke plaats heb ik vermeld wanneer er markt is en een fiesta gevierd wordt. Je kunt natuurlijk ook alles van het toeval laten afhangen. Zorg ervoor dat je programma niet te vol wordt, want dan wordt je reis erg vermoeiend. Het reizen met het meestal overvolle openbaar vervoer in Guatemala is op zichzelf al inspannend genoeg.

Om je een idee te geven van wat in één maand mogelijk is, volgt hieronder het reisschema van twee van mijn reizen naar Guatemala. Deze programma’s zijn eigenlijk al wat overladen.

Het maken van een reisschema

Familiereizen

Familiereis Guatemala

Tijdens deze avontuurlijke familiereis door Guatemala ontdekken jullie de prachtige, ongerepte natuur; de kleurrijke inwoners; de oude koloniale gebouwen en de Maya...

v.a. 2648.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het maken van een reisschema en Guatemala