Het Meer van Genève

Swipe

Aigle

Aigle ligt in het Ormontdal aan de Rhöne en is omgeven door golvende wijnbergen, te midden waarvan een imposant kasteel van Aigle ligt. Het buiten Aigle zelf gelegen complex omvat een vierkante hoofdtoren en drie ronde hoektorens en behoort tot de grootste kastelen van Zwitserland. Het werd vermoedelijk in de 13de eeuw gesticht door aan het Huis van Savoye onderhorige edelen. In de 15de eeuw werd het door de burgers van Bern veroverd en uitgebreid. Het gebouw is lange tijd woonplaats van de landvoogden van Bern geweest en herbergt thans twee musea: het Musée de la Vigne (Wijnmuseum) en het Musée du Sel (Zoutmuseum), beide met talloze voorwerpen betreffende de productie van wijn en zout.

INFORMATIE MUSÉE DE LA VIGNE EN MUSÉE DU SEL. Geopend: apr.-okt. di.-zo. 9-12 en 14-18 uur.

Tussen de huizen bij het kasteel staat de kloosterkerk St. Maurice, met delen uit de 12de tot en met de 15de eeuw en een toren uit de 17de eeuw. Aigle heeft enige bezienswaardige straten, onder meer de Rue de Jérusalem. Het raadhuis is uit 1640.

Verbindingen

Bus naar Corbeyrier, Villars en Chateaud'Oex.

Trein naar Leysin (dalstation van twee kabelbanen), Les Diablerets (kabelbaan naar de Col du Pillon, 1546 m), Martigny, Bex, Champéry (dalstation van twee kabelbanen), Montreux, Vevey, Lausanne en Genève.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Aigle en Zwitserland