Het Meer van Genève

Swipe

Morges

De weg van Lausanne naar het westen daalt af naar Morges (14.000 inwoners), een schilderachtig stadje dat in 1286 door de hertogen van Savoye werd gesticht als vesting gericht tegen de bisschop van Lausanne.

Wapenarsenaal

Aan het meer staat het grote kasteel van Morges met vier torens in de stijl van Savoye, dat in 1291 gereedkwam. De landvoogd uit Bern nam het kasteel in 1536 in bezit. Vanaf 1803 herbergde de vesting het wapenarsenaal van het kanton Vaud. Het was dan ook vanzelfsprekend dat de regering van het kanton Vaud dit kasteel uitkoos als vestigingsplaats voor het Musée Militaire Vau dois, een van de grootste militaire musea van Europa. Kanonnen, harnassen en maliënkolders, zwaarden, kruisbogen en geweren en alle andere wapens die tijdens oorlogshandelingen in de laatste vijfhonderd jaar werden gebruikt zijn er tentoongesteld. Verder zijn er meer dan achtduizend loden en tinnen soldatenfiguren te zien (in het Musée Suisse de la Figurine Historique).

INFORMATIE MILITAIR MUSEUM. Geopend: feb.-half dec. ma.-vr. 10-12 en 13.30-17, za., zo. en feestdagen 13.30-17 uur.

In het Alexis Forel Museum in het 16de-eeuwse Maison Blanchenay bevinden zich etsen en tekeningen van Rembrandt, Dürer en Corot. Er is een collectie porselein, keramiek, glas, poppen en speelgoed, verzameld door de graveur Forel.

INFORMATIE ALEXIS FOREL MUSEUM. Geopend: di.-zo. 14-18 uur ('s winters tot 17 uur).

In de stad staan verscheidene historische gebouwen, zoals het stadhuis (1520), het politiebureau (1620), de protestantse barokkerk (1791) en enige woonhuizen. Ten oosten van de jachthaven en de camping ligt aan het meer een openbaar zwembad.

Wijncentrum

Morges is het centrum van een belangrijk wijngebied. Van Lausanne tot aan de grens van het kanton Genève worden bijna 1900 ha voor wijnbouw gebruikt. Ongeveer 40 procent van alle wijnen van het kanton Vaud komt uit de omgeving van Morges, ruim 13 miljoen liter per jaar. In het laatste weekend van september wordt er in en rond de stad een groots wijnoogstfeest gevierd.

Verbindingen

Auto: voor de route naar Genève kan zowel de autoweg als de oude weg langs het meer worden gevolgd. Beide wegen bieden prachtig uitzicht op het Meer van Genève. De oude weg gaat door stadjes als St. Prex, dat op een landtong ligt, en Rolle waar een slot uit de 13de eeuw staat. Trein naar Lausanne, Renens, Montreux, L'lsle (10 km ten noorden van Morges, met het 17de-eeuwse Chateau de Chandieu en andere kastelen in de omgeving), Bière, Allaman, Rolle, Gland, Nyon, Coppet, Versoix en Genève.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Morges en Zwitserland