Het Meer van Genève

Swipe

Nyon

Nyon (13.000 inwoners) dateert uit de Romeinse tijd en werd gesticht door Julius Caesar als Coloma Julia Equestris. Het plaatsje is op terrassen tegen de berg gebouwd. Het middeleeuwse centrum wordt gemarkeerd door het slot, met vijf torens uit de 12de tot 16de eeuw. In het slot bevindt zich het Musée Historique et des Porcelaines, met in Nyon vervaardigd porselein. Opmerkelijk is het Musée Romain. Hier staan Romeinse voorwerpen tentoongesteld die de bodem in Nyon de laatste jaren heeft prijsgegeven. Voorts kunt u hier de fundamenten van een Byzantijnse kerk, muurschilderingen en gebruiksvoorwerpen bezichtigen. Jaarlijks brengen de opgravingen nieuwe Romeinse voorwerpen aan het licht. Het Musée du Léman (museum van het Meer van Genève) biedt de bezoeker een overzicht van de geschiedenis, planten- en dierenwereld, vaartuigen en cultureel leven in, op en rond met meer.

MUSEA: Geopend: alle musea apr.-okt. dag. 9-12 uur en 14-18 uur, nov.-maart dag. 154-17 uur

Muziekfestival Nyon

Iedere zomer (mmestal eind juli) organiseert men in Nyon het belende Paleo-muziekfestival. Op de planken verschijnen verschillende soorten muziekgroepen, varierend van rock, rap en raggae tot flamenco, jazz en klassieke muziek. 

VERBINDINGEN NYON

Bus naar Crassier en Divonne-Les-Bains (Fr.).

Trein naar onder meer St. Cerque (1041 m), La Cure (grensplaats, busverbinding met Morez in Fr.), Morgens, Renens, Lausanne, Vevey, Montreux en Genève.

COPPET

Het meest westelijke stadje in het kanton vaud is Coppet (1300 inwoners), opnieuw een schidlerachtig stadje met nauwe straatje en arcades. Er staat een flamboyante gotische kerk uit 1500 en een stijlvol slot, Chateaux de Coppet genaamd, uit 1767.

Jacques Necker en Madame De Stael

Het slot dankt zijn bekendheid voor een belangrijk deel aan Jacques Necker, die in Franse dienst onder koning Lodewijk XVI directeur-generaal van financiën was. Hij speekde een rol in de Franse revlutie: zijn ontslag op 11 juli 1789 was de directe aanleiding tot de aanval op de bastille, drie dagen  later. Hij overleed in Coppet in 1804.

Necker was de vader van debefaamde Madame De Stael, die in Coppet een literaire salon voerde, die in heel Europa vermaard was. Het slot is thans een museum, met het meubilair van de familie. De collectie omvat verder tallozen= persoonlijke herinneringen, handschriften en dergelijke van Madame De Stael.

MADAME DE STAEL: Geopend: mrt.-okt. di.-zo. 10-12 uur en 14-18 uur (de eerste rondleiding vertrekt om 11.30 uur; de laatste om 17.30 uur).

VERBINDINGEN COPPET

Trein naar Nyon, Morges, Lausanne en Genève.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Nyon en Zwitserland