Het Meer van Genève

Swipe

Vevey

Het kuuroord Vevey ligt aan de voet van de Mont Pèlerin (1080 m) en nabij Les Pléiades (1361 m). Het weidse uitzicht vanaf beide bergen is bijzonder fraai. Rondom het centrale plein (Grand Place) van Vevey, aan de oever van het meer, kunt u onder meer de markthal La Grenette (1808) en de Seahorse Fountain bezichtigen. In het voormalige huis van de landvoogd uit Bern (1599) kunt u twee musea vinden: het Historisch Museum (Musée du VieuxVevey) en het Museum van de Broederschap van de Wijnproducenten (Musée de la Confrérie des Vignerons). Het Musée fenisch heeft een collectie grafisch werk van vroegere en hedendaagse Zwitserse schilders. Op de markt is een museum betreffende de geschiedenis van de fotografie.

INFORMATIE MUSEA. Geopend. Alle musea in Vevey hebben dezelfde openingstijden: mrt.-okt., di.-zo. 10.30-12 en 14-17.30; nov.-feb., di.-zo. 14-17.30 uur.

Wijn

Een eeuwenoude traditie is het Wijnboerenfeest, dat om de 25 jaar op grootse wijze wordt gevierd. Het eerstvolgende feest wordt in het jaar 2002 gevierd. In de maanden juli en augustus zijn er op zaterdagen op het Grand Place wijnproeffestiviteiten.

Tussen Vevey en Lausanne liggen de befaamde wijngaarden van de Monts de Lavaux.

INFORMATIE WANDELING. Er is een ca. 3 uur durende wandeling uitgezet door de wijngaarden van de Monts de Lavaux. Route: Vevey-Corseaux-Saint Saphorin-Rivaz-Epesses-Cully (ca. 12 km).

Verbindingen VEVEY

Auto: een bochtige kustweg loopt langs villa's en huizen van Montreux naar Vevey.

Bus naar ChatelSt. Denis. De bus naar VeveyPlan (vcMVbus, lijn 1) vertrekt vanaf het treinstation (Place de la Gare).

Tandradbaan: vanaf VeveyPlan gaat een tandradbaan naar een uitzichtpunt onder de top van de Mont Pèlerin. Tussen Vevey en Les Pléiades rijdt een rode tandradbaan.

Trein naar onder meer Montreux, Lausanne en Genève.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Vevey en Zwitserland