Het midden: molens en kerken

Swipe

Fuerteventura

Het midden van Fuerteventura is geknipt voor autotochten en herbergt een paar van de mooiste plekjes van het eiland.

In de prehistorie waren de centrale valleien het dichtsbevolkt, zo blijkt uit de overblijfselen van ronde, halfondergrondse woningen en andere souvenirs van de Majo’s.

Gemeentedisctrict Betancuria wordt gedomineerd door het van noord naar zuid lopende Betancuriamassief, de ruggengraat van het eiland die twintig miljoen jaar geleden omhoog gestuwd werd. Een wirwar van diep uitgesneden barrancos en een paar hogere bergtoppen zoals de Pico de Betancuria (724 m), ook wel La Atalaya genoemd, bieden veel mogelijkheden voor wandelliefhebbers.

Aan de oostzijde van het massief liggen met windmolens bezaaide, koperkleurige vlaktes die glooiend aflopen naar de oostkust met de grote badplaats Caleta de Fuste.

In het binnenland liggen enkele rustige dorpen van historische betekenis. Samen met een paar goede musea vormen ze een bron van inspiratie voor wie meer wil weten van de geschiedenis en cultuur van dit eiland.

Foto Rother wandelgids Fuerteventura
Rother wandelgids Fuerteventura

AUTEUR ROLF GOETZ

€15,95

In de Rother wandelgids Fuerteventura vindt u de mooiste wandelingen voor een fantastische wandelvakantie in dit wandelparadijs. De 30 wandelingen op het ‘eiland van de Zon’ van de Canarische archipel voeren u langs bizarre kliffen, goudgele zandstranden, groene palmoases, vulkanische kraters en toppen met prachtige uitzichten. Alle 30 wandelroutes op Fuerteventura zijn voorzien van gedetailleerde kaarten, onmisbare hoogteprofielen en uitgebreide beschrijvingen. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura