Het noordelijk merengebied

Swipe

Caviahue

Het is een lange rit van 300 km ten noorden van Neuquén naar een verrassend mooi gebied, Parque Provincial de Copahue, vlak bij de Chileense grens. Daar vind je thermale baden, vele araucariabomen en de vulkaan Copahue (2953 m). Rondom die thermale baden is een dorpje gebouwd, Copahue, wat ‘zwavelplaats’ (en dat ruik je!) betekent in de Mapuche-taal. Maar eerst gaat de rit naar het vriendelijke dorpje Caviahue, wat plaats van feest en samenkomst betekent. 

Vanuit Zapala ga je via de RN 22 naar Las Lajas, daarna volg je de RP 26 richting Caviahue. Pas de laatste kilometers wordt het landschap interessanter, ruiger en rijd je door diepe kloven. Een betere aankomst kun je je niet wensen. Het ligt aan de laguna Caviahue met op de achtergrond de vulkaan Copahue. Het is een modern groeiend dorpje, dat vooral ’s winters erg in trek is voor de wintersport. Hier begint Parque Provincial de Copahue. Je ziet ze al rondom het meer, de araucariabomen, maar niet ver hier vandaan kun je genieten van de mooiste bomen van Patagonië.

Want er is een hele mooie wandeling achter het dorpje naar Cascada (= watervallen) Escondida (3 uur wandelen) en Cascadas del Agrio (2 uur). Voor de rest is er niet veel te doen in dit dorpje. 

 

Deze laatste wandeling is zeker aan te bevelen want je krijgt een goede indruk van de schoonheid van dit park. Je volgt de weg langs het meer naar het zuiden en net buiten het dorpje zie je vanzelf rechts het bordje Cascadas del Agrio. Nu volg je gewoon het pad naar boven en dan word je meteen omringd door honderden araucariabomen en op een gegeven moment kom je de ene waterval na de andere tegen (het zijn er zeven).

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Caviahue en Argentinië