Het noordelijk merengebied

Swipe

Rondom San Martín de los Andes

Lago Lácar

Een mooie tocht is met de auto langs het meer, Lácar, over de RP 48 naar de grensplaats met Chili, Hua Hum (45 km). Spectaculairder is met de boot over dit wonderschone meer. 

Bij Hua Hum, waar een restaurant is, kun je een fraaie wandeling (zo’n 12 km) maken naar Lago Queni. Je wandelt door een dicht vochtig bos (voornamelijk coihuebomen en caña coihue) met mooie volle kleuren (want in de herfst krijgt de natuur prachtige warme okergele kleuren en in de lente heldere gele en paarse kleuren). 

De excursie per boot naar Hua Hum over het Lago Lácar is een aanrader. Onderweg kom je langs imposante rotsformaties die voor je neus uit het water rijzen. Het is een relaxte tocht over een strak, helder en smaragdblauw water, met om je heen een en al bos en machtige bergen. In Hua Hum krijg je tijd genoeg om te wandelen, langs het water of door de bossen. Op de terugweg bezoek je Quila Quina waar een groot strand is met een confitería en een camping. 

Mirador Arrayán 

Deze route kun je met een excursie doen, maar ook met de fiets, wat ik je zeker aanraad. Alleen is het een flinke klimpartij en je gaat grotendeels over een grind- en zandweg. Maar je wordt beloond met prachtige vergezichten. 

Mirador Bandurrias 

Een aardige wandeling is naar de Mirador Bandurrias aan de andere kant van het meer. Je kunt het eventueel met de fiets doen, maar leuker is het om te wandelen. Reken op een klein uur en je klimt redelijk naar boven. In San Martín de los Andes neem je Calle Juez del Valle en over de brug loop je langs de Cabañas de los Andes. Dan ga je links de Pasaje Bandurrias in, een zandpad, en die leidt je naar boven. Je wandelt nu door het gebied dat toebehoort aan de Mapuche-indianen. De Mirador staat niet echt goed aangegeven, maar hou wel steeds rechts aan. Boven aangekomen is de Mirador aan de linkerkant, vandaar heb je een prachtig uitzicht over het meer, aan de overkant Cerro Chapelco (2394 m) en achter je van de stad San Martín de los Andes. 

10 prachtige bestemmingen in Rondom San Martín de los Andes en Argentinië