Het noorden

Swipe

De omgeving van Estelí

Langs de Río Estelí loopt gedeeltelijk een betonnen pad. Het geeft enerzijds uitzicht op de rivier en anderzijds een blik op het alle-daagse leven van de bewoners. Vanaf de zuidwesthoek van het plein vier blokken westwaarts. Het pad volgt de loop van de rivier noordwaarts.

El Salto Estanzuela

Een bezoek aan El Salto Estanzuela is goed voor een verfrissende duik in het water onder een fraaie waterval. Het gebied valt onder de COMAP en wordt als reservaat aangemerkt. Op doordeweekse dagen is het er zo rustig dat je je aan het eind van de wereld waant in het schilderachtige decor. Vergeet vooral niet een blik te werpen achter de waterval. Jammer is dat men rommel achterlaat en dat die niet regelmatig opgeruimd wordt. Vanaf COTRAN-Sur gaan er twee bussen per dag om 6.30 en 13.30 uur en je kunt om 9.15 en 16.15 uur terugkeren. De busrit alleen al is de moeite waard. Hij voert je over een slechte weg langzaam naar boven waarbij je zicht hebt op het heuvelachtige landschap. Maar ook op de activiteit in de kleine gemeenschappen die worden aangedaan. Vanaf de afslag met het bordje El Salto is het nog vijftien minuten wandelen. Het pad met puin loopt naar beneden. De busrit duurt een half uur en kost C10.

Miraflor

Een bezoek aan dit prachtige park hoort eigenlijk bij je verblijf in Estelí. Je kunt er ook overnachten. De organisatie van de boerenfamilies in Miraflor, UCA Miraflor, heeft een educatief centrum in het noorden van de stad (bij de Texaco Starmart). Hier kan men gidsen en verblijf regelen.?Ze zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. [email protected]

10 prachtige bestemmingen in De omgeving van Estelí en Nicaragua