Het noorden: duinen en vulkanen

Swipe

Het noorden: duinen en vulkanen

Het noorden van Fuerteventura bestaat uit het gemeentedistrict La Oliva. Behalve het eilandje Los Lobos omvat La Oliva ook de bekendste badplaats van het eiland: Corralejo. Corralejo ligt aan de rand van mooie lange stranden met fijn wit zand die deel uitmaken van het spectaculaire duinreservaat Las Dunas.

Een groot contrast met het moderne Corralejo vormen de stille, meer traditionele dorpen in het binnenland, vaak aandoenlijk in hun eenvoud. Deze zijn omringd door vulkaankegels en de malpaís, het resultaat van de meest recente vulkaanuitbarstingen op dit eiland (circa 10.000 jaar geleden) waarbij de noordkust maar liefst tien kilometer verder de zee inschoof. De vulkanische as en lavabrokken vormen een goede bodem voor mossen en andere typische vulkaanflora.

Fuerteventura is van zustereiland Lanzarote gescheiden door de Straat van Bocaina. Deze zeestraat geldt als een van de mooiste duiklocaties van de Canarische Eilanden. Ook voor (wind)surfers en kiteboarders heeft de hele noordkust prima condities.

Meer informatie over Fuerteventura?


10 prachtige bestemmingen in Het noorden: duinen en vulkanen en Fuerteventura