Het noorden: duinen en vulkanen

Swipe

Excursie Lanzarote

Lanzarote is een bijzonder, tikje mysterieus eiland, weer heel anders dan Fuerteventura. Het is een stuk kleiner dan zijn zuiderbuur maar heeft aanzienlijk meer inwoners.

Hoewel er aanwijzingen zijn dat beide eilanden ooit met elkaar verbonden waren, is het verschil in landschap frappant. Eerlijk is eerlijk: aan Fuerteventura’s stranden kan Lanzarote niet tippen maar na de vlakke uitgestrektheid van Fuerteventura zal menigeen zich verbazen over Lanzarotes gevarieerdheid Un het zuiden liggen wijnbouwgebieden op donkere lavavelden en in het noorden lieflijke dorpen tussen groene heuvels. Opvallend is het grote aantal vulkaankegels dat over het eiland verspreid ligt: zo’n driehonderd.

Lanzarote heeft een paar interessante bezienswaardigheden waaronder een uniek vulkaanreservaat waar de grond letterlijk heet wordt onder je voeten. Alleen al dit park maakt een bezoek aan Lanzarote de moeite waard. Excursies naar Lanzarote zijn in Corralejo te boeken maar op eigen gelegenheid gaan kan natuurlijk ook.

Veel te zien

Neem de veerboot vanuit de haven van Corralejo en een halfuurtje later sta je in de ferryhaven van Playa Blanca, de nieuwste badplaats van Lanzarote. Op woensdag- en zaterdagochtend is er een grote (souvenir)markt bij de trendy jachthaven aan de oostkant van dit stadje: Marina Rubicón. Wil je meer van Lanzarote zien, huur dan een auto of neem een taxi.

Grootste attractie is Timanfaya Nationaal Park. Trek circa drie uur uit voor een bezoek aan dit park dat in zijn nabijheid ook een interessant interactief museum heeft waar je van alles te weten komt over vulkanisme.

Ook leuk om te bekijken zijn de ongewone lavatunnels van Jameo del Agua en Cueves de los Verdes, en het huis-museum van kunstenaar en architect César Manrique in Tahiche. Wijlen Manrique had een grote invloed op de inrichting van Lanzarote – hoogbouw is er dankzij hem verboden. Hij bouwde zijn eigen woning rond luchtbellen in een gestolde lavastroom.

Hoewel de stranden van Lanzarote het zoals gezegd niet halen bij die van Fuerteventura zijn er langs de oost- en zuidkust volop rustige en drukkere plekken om een handdoekje uit te rollen. Fanatieke surfers gaan naar het ruige Famara aan de westkust.  Klik hier voor meer informatie over Lanzarote. 

10 prachtige bestemmingen in Excursie Lanzarote en Fuerteventura