Het noorden: duinen en vulkanen

Swipe

Los Molinos

De strak geasfalteerde weg tussen Tefía en de kust eindigt abrupt bij de eendenpoel van El Puerto de los Molinos, het begin- of eindpunt van een wandelroute door de Barranco de Los Molinos. Diep weggestopt in een inham tussen hoge kliffen van de westkust van Fuerteventura, is dit gehucht vrijwel onontdekt gebleven, zowel voor toeristen als eilanders. Er staan wat vakantiehuisjes en caravans maar in de winter is Los Molinos verlaten.

Aan de kust liggen stapels gladgepolijste keien met daarachter een mooi strand met zowel wit als zwart zand, wat boeiende patronen oplevert. Dit beeld wordt nog eens versterkt door de kliffen ernaast met hun afwisselende lagen van licht (kalkzand) en donker (basaltsteen). Volg het pad aan de rand van het strand omhoog voor het beste zicht op dit fascinerende plaatje.

Los Molinos ligt in de buurt van een natuurgebiedje rond Embalse de los Molinos, het grootste stuwmeer van Fuerteventura. Momenteel is het meer verzout en half dichtgeslibd en vormt een belangrijk broed- en overwinterings- gebied voor vogels (en een bekende locatie voor vogelspotters). De Embalse is ook te voet bereikbaar vanuit Llanos de la Concepción.

10 prachtige bestemmingen in Los Molinos en Fuerteventura