Het noorden: duinen en vulkanen

Swipe

Fuerteventura

Tefia ligt 17 km ten zuiden van La Oliva.

Openluchtmuseum 

Bezienswaardig in het verder onopvallende Tefia is het museumdorpje Ecomuseo La Alcogida, een reconstructie van een groepje boerderijen (zowel links als rechts van de weg) waaromheen het plattelandsbestaan van vroeger herleeft. Zo heel lang geleden was dat niet: tot ver in de 20e eeuw leefde men zo, vaak met succes de onbarmhartige omgeving weerstaand.

La Alcogida geeft een fascinerend beeld van het rurale leven, niet alleen van eenvoudige boeren moor ook van rijke landeigenaren. Er zijn soms demonstraties van oude landbouwmethoden en ambachten (er is onder andere een hoefsmid aan het werk), er loopt vee rond en kinderen kunnen kennismaken met spelletjes uit ‘grootmoeders tijd’ zoals hoepelen en hinkelen. Er is gelegenheid om traditionele Canarische woningen van binnen en buiten te bekijken.

In het winkeltje zijn traditionele producten te koop zoals manden, potten, textiel, kaas en brood en in het café-restaurant worden uiteraard Canarische gerechten geserveerd. Audiotours beschikbaar in Engels en Duits. Geopend di. t/m vr. en zo. 9.30-17.30 uur; Tel: 928 175434.

Observatorium

Aangezien niet alleen de lucht- maar ook de lichtvervuiling op Fuerteventura minimaal is, zijn er na zonsondergang bij helder weer prachtige sterrenhemels te aanschouwen. Astronomen uit de hele wereld komen naar het observatorium buiten Tefia (naast de molen) dat gerund wordt door gepassioneerde amateurs, leden van de Agrupación de Astronomia de Fuerteventura. Voor leken is het observatorium geopend op de eerste vrijdag van de maand vanaf 9 uur.

Foto Rother wandelgids Fuerteventura
Rother wandelgids Fuerteventura

AUTEUR ROLF GOETZ

€15,95

In de Rother wandelgids Fuerteventura vindt u de mooiste wandelingen voor een fantastische wandelvakantie in dit wandelparadijs. De 30 wandelingen op het ‘eiland van de Zon’ van de Canarische archipel voeren u langs bizarre kliffen, goudgele zandstranden, groene palmoases, vulkanische kraters en toppen met prachtige uitzichten. Alle 30 wandelroutes op Fuerteventura zijn voorzien van gedetailleerde kaarten, onmisbare hoogteprofielen en uitgebreide beschrijvingen. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Fuerteventura